Mit reggeliztek? Gyümölcsöt?
Kíváncsi vagyok mit reggeliznek a paleosok. Ugyanis nagyon szeretnék áttérni, már a kenyér féléktől, lisztes dolgoktól nem függök. A tejet és tejtermékeket is igyekszem kiiktatni, de ami még van itthon megeszem (natur joghurt 2 pohár és kevéske sajt 10-20 dkg), nem akarom, nem tudok ételt a kukába dobni.
Eddig zabkását reggeliztem vagy teljes kiőrlésű rozskenyeret sonkával, de ezeket már nem lehet. Mit egyek reggelire?
Nekem minden étkezés nagyon fontos, teljes értékű, bár nem eszem sokat egyszerre. De nem hiszem, hogy reggelire 1 szem alma elég lenne.
Hagymás tojást kolbásszal, savanyú uborkával
Főtt házi kolbász keménytojással, savanyúkáposztával
Főtt vagy nyers füstölt sonka savanyúsággal
Ha van friss zöldség, akkor azzal.
Én igen, mert reggel nem vagyok éhes, de egy lédús gyümölcs kellemes, ital és élénkít is, főleg, ha narancs. Nagyon régóta gyümölcsözöm reggel, jóval a liszt és egyebek elhagyása előttről datálódik ez.
Egyes napokon gyümölcsöt sem tudok enni, akkor nem eszem, ez van. De ez ritka.
Ha valamiért mégis éhes lennék (de a gyümölcstől úgyis megéhezek), akkor jön a 2. reggeli, pedig nem is vagyok hobbit: zöldséges rántotta. Ilyenkor nem is tudnék nehezebbet enni (valamiért a rántotta nekem könnyű, no, mindenesetre jóllakni nem tudok tőle normálisan, délelőtt azért megy, mert akkor nem vagyok igazán éhes).
Egyszer, amikor az előző napi több gyümölcs miatt nem kívántam gyümölcsöt, de valamit akartam, zöldséges smoothie-t ettem.
Az én főétkezéseim délután vannak, testemnek ez esik jól, akkor jelez, hogy éhes.
Amúgy nem vagyok paleós (csak közeledek a paleóhoz, így alakult).
Én ma pl. 2db főtt tojást ettem, 10cm házi kolbásszal, retekkel, lilahagymával, olajbogyóval és kal.paprikával.
Általában valami hasonló a reggelim. Rántotta, lágy tojás, házi sonka, szalámi, kolbász, többféle zöldség, néha egy kicsi sajt (nekem ez az egy paleó bűnöm!)
Gyümölcsöt reggelire, sőt egész délelőtt nem eszem.
Nekem ez vált be, így bírom a legtovább éhség nélkül. 3-4 órakor szoktam ebédelni!
2-3 naponta ki is hagyom a reggelit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!