Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mit reggeliztek? Gyümölcsöt?

Mit reggeliztek? Gyümölcsöt?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok mit reggeliznek a paleosok. Ugyanis nagyon szeretnék áttérni, már a kenyér féléktől, lisztes dolgoktól nem függök. A tejet és tejtermékeket is igyekszem kiiktatni, de ami még van itthon megeszem (natur joghurt 2 pohár és kevéske sajt 10-20 dkg), nem akarom, nem tudok ételt a kukába dobni.

Eddig zabkását reggeliztem vagy teljes kiőrlésű rozskenyeret sonkával, de ezeket már nem lehet. Mit egyek reggelire?

Nekem minden étkezés nagyon fontos, teljes értékű, bár nem eszem sokat egyszerre. De nem hiszem, hogy reggelire 1 szem alma elég lenne.

2013. márc. 20. 20:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Hagymás tojást kolbásszal, savanyú uborkával

Főtt házi kolbász keménytojással, savanyúkáposztával

Főtt vagy nyers füstölt sonka savanyúsággal

Ha van friss zöldség, akkor azzal.

2013. márc. 20. 20:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Bár én nem paleozok, de mai reggelim 2 banánból és egy narancsból állt. Minden reggel gyümölcsöt eszek. Korábban müzlit, szendvicset meg hasonlókat ettem, de ezek nem jöttek be annyira, hogy utána már 11-kor annyi éhes voltam, hogy elkezdett korogni a gyomrom. Másik, hogy volt, hogy alapból nem is voltam nagyon éhes és így nem kívántam az ilyen kaját. Ekkor suliban kellett vennem 2 óra múlva. De így most gyümölcs a reggeli, laktat, jobban is érzem magam és ha nem vagyok éhes, akkor is gyorsan betudok tenni pl. 2 almát a táskámba.
2013. márc. 20. 20:33
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

Én igen, mert reggel nem vagyok éhes, de egy lédús gyümölcs kellemes, ital és élénkít is, főleg, ha narancs. Nagyon régóta gyümölcsözöm reggel, jóval a liszt és egyebek elhagyása előttről datálódik ez.

Egyes napokon gyümölcsöt sem tudok enni, akkor nem eszem, ez van. De ez ritka.

Ha valamiért mégis éhes lennék (de a gyümölcstől úgyis megéhezek), akkor jön a 2. reggeli, pedig nem is vagyok hobbit: zöldséges rántotta. Ilyenkor nem is tudnék nehezebbet enni (valamiért a rántotta nekem könnyű, no, mindenesetre jóllakni nem tudok tőle normálisan, délelőtt azért megy, mert akkor nem vagyok igazán éhes).

Egyszer, amikor az előző napi több gyümölcs miatt nem kívántam gyümölcsöt, de valamit akartam, zöldséges smoothie-t ettem.

Az én főétkezéseim délután vannak, testemnek ez esik jól, akkor jelez, hogy éhes.

Amúgy nem vagyok paleós (csak közeledek a paleóhoz, így alakult).

2013. márc. 20. 20:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Rántottát, ham and eggset, gombapörköltet, gombástojást, mellé uborkát, paradicsomot, paprikát, salátát.
2013. márc. 21. 07:51
 5/6 Old New LifeStyle ***** válasza:

Én ma pl. 2db főtt tojást ettem, 10cm házi kolbásszal, retekkel, lilahagymával, olajbogyóval és kal.paprikával.

Általában valami hasonló a reggelim. Rántotta, lágy tojás, házi sonka, szalámi, kolbász, többféle zöldség, néha egy kicsi sajt (nekem ez az egy paleó bűnöm!)

Gyümölcsöt reggelire, sőt egész délelőtt nem eszem.

Nekem ez vált be, így bírom a legtovább éhség nélkül. 3-4 órakor szoktam ebédelni!

2-3 naponta ki is hagyom a reggelit!

2013. márc. 21. 12:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Tojás, paleo süti, esetleg virsli (Pick Békebeli, azt viszonylag kevés szarsággal nyomják tele).
2013. márc. 21. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!