Olivaolaj vagy sertészsír? Melyik jobb?
Figyelt kérdés
Persze nem nagy mennyiségben, monjuk a rántotta alá egy pici, mit tegyek inkább zsírt vagy olivát?2013. márc. 13. 08:41
2/6 anonim válasza:
A zsír egészségesebb. Minden étel jobb vele, kivéve a salátákat.
3/6 anonim válasza:
ha a szalonnazsírt vesszük, akkor az jó salátára is. én pl a frissen kisült szalonna zsírjából szoktam löttyinteni picit a káposztás céklasalátára és isteni!
4/6 anonim válasza:
Az oliva olaj nagyon jó, de nem sütésre! (magas hőmérsékleten megég) Sütéshez használd nyugodtan a disznózsírt, vagy kókuszzsírt!
5/6 anonim válasza:
Kókuszzsír.
Az olívát nem szabad hevíteni, mert rákkeltő anyagok keletkezhetnek benne.
A sertészsírról nem nyilatkozom.(nem ismerem, de tudtommal koleszterindús és nem túl egészséges)
6/6 anonim válasza:
Mindkettőre van sok érv pro és kontra, de kis mennyiségben egyik sem káros.
Nézd meg jól, mi mire való, mivel finom és azt használd!
rántotta alá zsír vagy napraforgóolaj ajánlott, rántáshoz napraforgóolaj, sültkrumplihoz is napraforgóolaj
tengeri herkentyűkhöz, zöldségekhez olíva
hús lesütéséhez, bejglihez sertészsír
Kókuszzsír már van itthon, de én még nem próbáltam, majd írok, ha már lesz tapasztalat :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!