Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleolit táplálkozás mellett...

Paleolit táplálkozás mellett milyen sport, mozgás javasolt?

Figyelt kérdés

Elég régóta a paleolit táplálkozás elveit követem. A súlyfeleslegemtől remekül megszabadultam, viszont löttyedtnek, puhának érzem magam.

Igénylem a mozgást, tele vagyok energiával, viszont az időm nagy részét a munkahelyemen töltöm.

Melyik lenne a legjobb mozgásforma paleolit táplálkozás mellett, ami egészséges, nem terheli túlzottan az ízületeket, és segít formásodni, kicsit izmosodni?

Nő vagyok, így elsősorban nem óriás izmokat szeretnék építeni, csak kicsit feszesebb, formásabb szeretnék lenni.

A karjaim elég gyengék, felső testem csontos, ide szeretnék egy kis izmot felszedni, comb és popsi tájékon pedig feszesebb idomokra vágyom.

Paleósok mit javasoltok? Ti mit sportoltok?

Voltam zumbázni például, aranyos, cuki, vidám, de nem biztos hogy ez a megoldás a helyzetemre. (ideglevezetőnek jó, de másra nem biztos.) Voltam egy személyi edzőnél, aki ezzel az étrenddel nem vállalt el.

2013. márc. 6. 17:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Vedd meg a fegyencedzés könyvet, olvasd el!

Nők is csinálhatják nyugodtan! Maximálisan ízületbarát, erősít, szinte semmi felszerelés sem kell hozzá, edzőterembe se kell járni és kezdetben 2 naponta 15-20 perc elég az életedből! :)

2013. márc. 9. 18:29
 12/24 A kérdező kommentje:
Megnéztem a fegyencedzést, tetszik, de 2 gyakorlat megvalósíthatatlannak tűnik. Úgyis működik, ha azt a kettőt kihagyom?
2013. márc. 9. 20:37
 13/24 anonim ***** válasza:

Úgy is működik.. melyik kettő? Húzódzkodás és..?

8. Válaszoló, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! Jobban utána fogok nézni!

2013. márc. 10. 10:17
 14/24 A kérdező kommentje:

A húzódzkodás az egyik. Nincs rá lehetőség. A játszótérre csak 12 éven aluli mehet be mifelénk, amúgy betondzsungel, nem hiszem hogy találok faágat a feladatra :P és a lakótelepeken sincsenek már ilyen szőnyegkiverő rudak mint régen. :S Persze lehet hogy találok egyszer valahol :)

A másik a kézen állós gyakorlat. Fóbiám van attól hogy fejjel lefele legyek. Pánikrohamot kapok tőle, szóval nincs az a pénz vagy izomnövelő siker, hogy én fejjel lefele legyek.

2013. márc. 10. 11:44
 15/24 anonim ***** válasza:

A húzódzkodáshoz lehet kapni 2 féle ajtóra szerelhető/akasztható rudat is pár ezer forintért.

A kézenállásból nyomás miatt meg ne aggódj, nekifutásból szinte senki sem tudja megcsinálni.

Azért is írtam hogy vedd meg a könyvet mert szépen sorban le van vezetve hogyan kell nekiállni. Minden gyakorlat fel van építve a teljesen "hokiknak" való gyakorlattól a profi szintig! Ha csinálod a siker nem marad el! ;)

2013. márc. 10. 17:13
 16/24 A kérdező kommentje:

Ja, tudom, hogy van olyan, amíg otthon laktam nekünk is volt. :)

Csak itt most albérletben vagyunk és nem fúrhatunk faraghatunk kedvünkre. Ráadásul maximálisan csendben kell lenni, ezért se működnének az ugrabugrás tornák nálunk.

Az tetszik a fegyencedzésben, hogy nem kell sok hely és nem hangos. :)

Meg ahogy most néztem az alapokat többnyire meg is tudom csinálni a gyakorlatokat, kivéve a kézenállós, azt meg se próbálnám, mert rettegek a fejjel lefelé levéstől.

2013. márc. 10. 17:23
 17/24 A kérdező kommentje:

De a tulaj most említette, hogy a pincében konditermet akar csinálni, majd szorgalmazom, hogy egy rudat a húzódzkodáshoz szereljen fel. :)

Régen a gimiben emlékszem, hogy nagyon ügyes voltam benne, kíváncsi vagyok mennyire épültem le így felnőtt fejjel.

2013. márc. 10. 17:26
 18/24 anonim ***** válasza:
:)
2013. márc. 10. 19:14
 19/24 anonim ***** válasza:

Rajta csináld csak! A könyvet tényleg érdemes elolvasni!

Van egy olyan ajtóra való húzódzkodó amit nem kell se fúrni, se semmi:

[link]

Ha bármi kérdésed van az edzéssel kapcsolatban írj nyugodtan privátban, segítek!

Üdv! :)

2013. márc. 10. 19:18
 20/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget! Majd írok, ha valami nem tiszta. :)

Amúgy azért is tetszik a fegyencedzés, mert emlékeztet az iskolai testnevelés kompetenciamérésre. Ahol megvolt hogy x idő alatt (12 perc vagy nem tudom már) kell fekvőtámaszt, felülést, futást...stb csinálni és abból mérték le fejlődtünk-e valamit.

Akkor ezt nagyon szerettem, lepipáltam a fiúkat és a legjobb voltam az osztályban.

Mindig ez mentett meg a bukástól, mert botlábam van és semmi egyensúlyérzékem, ráadásul béna vagyok egy csomó dologhoz, így a szekrényugrás, cigánykerék, magasugrás, távolugrás, gerenda, mind egyes lett nekem.

Labdajátékokhoz béna voltam, a fejenállást és kézenállást meg sem próbáltam a fóbiám miatt.

Rájöttem, hogy csak a kitartásommal érhetek célt, és ezeken a kompetenciaméréseken mindig a legjobb lettem így jelest kaptam, ami elég volt hogy ne húzzanak meg tesiből. :) (persze otthon edzettem rá mindig :P)

2013. márc. 10. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!