Merckformin szedése mellett paleolit táplálkozás?
Merckformin szedése mellett nem ártalmas a paleolit táplálkozás?
Nem okoz így a gyógyszert túlzott vércukorcsökkenést?
Van valakinek tapasztalata?
De.
Minthogy paleóval önmagában is egészségesebb lesz az ember (csökkenti a cukorbetegség tüneteit, segíti a test saját vércukor szabályozását normalizálni) így a gyógyszer problémákat okoz!
Ezt orvos felügyeletével szokták csinálni, fokozatosan csökkentve a gyógyszer adagot.
Köszönöm a választ!
Paleolit táplálkozást folytatok elég rég óta, és egyik kolléganőmnek is ajánlottam, mert neki is ugyanaz a baja mint nekem. (Inzulinrezisztencia, PCO, meddőség)
Viszont ő Merckformint szed, miatta tettem fel a kérdést. Nehogy rávegyem olyanra, ami árt neki.
Nem hiszem hogy az orvosa segítőkész lenne, ha felvetné neki, hogy életmódot vált, és most leállna a gyógyszerről... vagy van olyan orvos akivel lehetne erről konzultálni?
Konzultálnia kellene dr. Tóth Csabával, vagy hasonlóan képzett orvossal.
Ugyan a krónikus gyógyszerszedésnél rosszabbul nem járhat, de ha egészségesebben enne és mellé szedi a gyógyszert, az sajnos tényleg gondot tud okozni.
Köszönöm az információt!
Gyorsan utána kerestem, és látom, hogy Dr. Tóth Csabának van a közelünkben rendelése. :D Szerencsés véletlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!