A paleo táplálkozás nem okoz magas koleszterinszintet és epe bántalmakat?
A paleo a legjobb táplálkozás amit nyugaton találhatsz. Tehát jobbat itt még senki sem talált ki (Kínában igen).
Nem, az emberi szervezet bámulatosan jól kezeli a zsírt, mármint azt a zsírt amit megeszel. Egy hibánk van, bizonyos hatásokra például cukroktól, tehén tejtől, kenyérféléktől lesz egy olyan hormonális ingadozásunk ami teljesen abnormális viselkedésre készteti a testünket és elhízhatunk, szívbetegek lehetünk.. ez elég gyakori. Még szerencse hogy nem tolom a kenyereket, tésztákat.
Remélem átjött a válasz :)
Úgy van, hogy a nyugati orvos és táplálkozástudomány MODERN és valóbab HITELES irányzata egészen máshogy áll a paleolit táplálkozáshoz, mint az 50-100 éves régen megdőlt érveket hangoztató betesgségipar és az ezt kiszolgáló orvos, dietetikus gárda.
Valójában a paleót az orvos- és táplálkozástudomány eredményei alapján hozták létre. A paleolit táplálkozás nem más, mint különböző egészségügyi és biológiai tények alapján a legjobb (legegészségesebb) táplálkozás keresésére adott válasz, a betegségekre adott válasz.
Pontosan azért ajánl a paleó hús és zsír fogyasztást, mert az utolsó Válaszoló koleszterinje is csökkent (vagy optimalizálódott). Nem valótlan, régen megdőlt orvosi paradoxonokban kell hinni, el kell fogadni hogy tévedtek régen, a paleó pedig nyugaton a legjobb amilyen táplálkozási elvekhez valaki tarthat.
Olyan dietetikus tanácsára meg nem adnék, aki csak széttárja a kezét a cukorbetegség láttán, és nem tudja meggyógyítani.
Nekem míg az ajánlott egészséges diétán éltem, addig volt magas a koleszterinem. Minden kolszterin értékem határérték felett volt!!! 3 Éve.
Amióta paleon vagyok, azóta nomrális a koleszterinem!!!
Én már nem zsíros a májam!!!
Epével kapcsolatban nem tudok nyilatkozni sajnos...nem tudom jó-e ilyenkor. De engem is érdekelne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!