Szédülés paleo diéta kezdetén?
31/36 A kérdező kommentje:
29es. Fogalmam sincs miért van az, hogy ez a diéta ennyi személyiségzavaros önkompenzáló felsőbbrendűségi komplexusos idiótát vonz, de ez sajnos tény. jól példázod te is. Elolvasol egyetlen egy könyvet, és már azt képzeled nálad a bölcsek köve. Az a szó hogy valószínűség mond neked valamit? Attól, hogy a metabolikus zavar és inzulinrezisztencia érinthet nem túlsúlyosakat is, még nem ez lesz a jellemző. Hello, valószínűség? Másképp reagál a cukorterhelésre egy eleve elhízott és egy normál súlyú, sokat sportoló egyén szervezete. Baromira idegesítő és áltudományos ez a hozzáállás. Te sem az agyadat használod csak Szendit lobogtatod ész nélkül.
32/36 A kérdező kommentje:
Táplálkozás Harcműves: Ezt a sófóbiát én soha sem értettem. De szerintem a magnézium-kalciummal is hasonló tévhitek vannak "forgalomban". Amúgy megszűnt ez a durva diuretikus hatás egy pár napja, ezek szerint van valami a gabonában, ami vízretenciót idézne elő? Másik érdekes dolog ami ilyenkor fennálhat az a glutén opioid hatása, a tejjel kapcsolatban sejtettem ilyesmit (ugye sokan függőkké válnak sajtoktól, meg egérkísérletekben is kimutattak ilyesmit), ha erről van szó akkor a gabona hirtelen megvonása a heroin leszokásához hasonló tünetekkel járhat. És ha belegondolunk tényleg! A gabona fogyasztása függőségként is értelmezhető. A gabona mentes diéták első pár napja meg cold turkey állapot. Szóval nem csak a vércukorról lehet szó ilyenkor, sokkal összetettebb ez a kérdéskör szerintem.
Örülök a javulásnak!
Látod, az ópiátok eszembe sem jutottak.. pedig tisztában vagyok a létezésükkel. Nem voltam még elvonón biztos azér', a kenyeret pedig szerencsére nehézség nélkül le tudtam tenni. De azért egy kib.aszott túrós rétes még próba elé állítja az akaraterőmet, tej-gabona ópiátokkal, édes ízzel mindennel együtt :D
2013. márc. 4. 08:47
34/36 A kérdező kommentje:
Durva :D Mondjuk en nem kivanok semmi tejest sem gabonast, tudom hogy nem ehetem es eszembe sem jut. A pizza okozott par kellemetlen percet ugyan, de hamar kitalaltam hogy lehet megsutni kokuszlisztbol es tojasbol egy vekony alapot.
35/36 anonim válasza:
jól van na,nem kell leidiótázni,csak ajánlottam h olvasd el a könyvet,mert nagyon sok hasznos dolog van benne,többek közt az inzulinrezisztenciáról is. ott van leírva hogy sokan nem is tudnak róla de a sok szénhidráttól inzulinrezisztensek,ami a cukorbetegség előfutára.és mindezt úgy hogy közben vékonyak és fittek.nem mondtam hogy te közéjük tartozol,de nem kizárt.
és nincs felsőbbrendűségi érzésem,én is most ismerkedem ezzel az életmóddal.
2013. márc. 4. 12:02
36/36 breko10 válasza:
Hát nem vagyok orvos, de szerintem , hangsúlyozom szerintem, teljesen normális ami veled történik.
Mivel a paleo diétával sokkal kevesebb szénhidrátot juttatsz be mint korábban, a szervezeted nem kapja meg a megszokott glükózmennyiséget amit eddig csak a szénhidrátból állított elő. Egy idő után természetesen ez javulni fog, amikor már megjelentek a ketontestek a szervezetedben és a zsírokból valamint a kevés elfogyasztott szénhidrátból is tudod majd fedezni a napi szükségletet.
2014. ápr. 17. 12:23
Kapcsolódó kérdések: