Szédülés paleo diéta kezdetén?
Ezt olyankor szokták tapasztalni, amikor már fennáll az inzulinrezisztencia állapota, és valóban alacsony lesz a vércukorszint. Ez esetben légy hálás magadnak, hogy még mielőtt a cukorbetegség kialakult volna, időben 'kezelésbe' vetted a dolgot.
A másik eset a vérnyomásod. Edzeni tudsz?
Egyetértek TáplálkozásHarcművessel, ha már 3 napja fennáll ez az állapot, akkor az nagyon valószínűen arra utal, hogy épp időben " mentetted meg " a vércukrodat. A paleo táplálkozás ugyanis köztudottan vissza tudja fordítani a kezdetleges cukorbetegséget és az inzulinrezisztenciára is hatással van. De persze van egy adott pont, ami után már késő elkezdeni, és nagy valószínűséggel te már határesetbe sorolható vagy ( mázli, mert itt még menthető a helyzet ).
Mit lehet ez ellen tenni ? Ki kell bírni ezt az átmeneti időszakot. Sokan szédülésre, fejfájásra, fáradékonyságra és ingerlékenységre panaszkodnak a kezdetben, viszont ez idővel el fog múlni, amikor a szervezeted megszokja az új étkezést. 3 nap még nem olyan sok, egyeseknek 2 hétre van szükségük ahhoz, hogy a szervezetük átálljon.
Megéri kibírni ezt az időt, mert sokkal jobban fogod magad érezni aztán.
Ami fontos az az, hogy pihenj eleget és ez nagyon fontos, ha nem alszol eleget akkor nagy valószínűséggel nem fogod tudni végigcsinálni ezt, mert a tested számára túl sok lesz a feszültség.
És persze a pihenésen kívül fontos az is, hogy fejben se add fel a dolgot, gondolj arra, hogy amit te most csinálsz, az tulajdonképpen az egészséges életmódra való átállás, ami innentől kezdve már csak jobb lesz, viszont ez az a periódus, amikor a tested kiadja magából azt a sok eddig felgyülemlett helytelen étkezési szokásokat. Arra gondolj, hogy minél rosszabbul étkeztél eddig, annál kellemetlenebb ez a mostani időszak. Képzeld csak el, hogyha te ennyire szenvedsz, akkor mennyire helytelenül éltél eddig.
Én amikor először változtattam az étrendemen, akkor volt egy enyhe fejfájásom, de nem szédültem. És ez azért volt, mert előtte sem étkeztem annyira rosszul.
A test érezteti veled a különbséget most, de ismétlem, bírd ki 2-3 hétig és ezután garantáltan nem lesznek problémáid.
„Légyszi olyan írjon, aki ért is a témához. Köszi “ – Hát te nem értesz a témához, de látom azokba is belekötsz, akik viszont igen. Nem azt írtuk, hogy cukorbeteg lennél, olvasd el még egyszer. Viszont attól még lehetnek kezdetleges inzulinproblémáid.
Ha pedig ettél egy banánt és elmúlt, akkor erre mit tudunk írni ? Igen, általában ha az ember szédül azért, mert alacsony a vércukra, akkor helyreáll, ha eszik valamit. Viszont ennek semmi köze ahhoz, hogy paleozol, mert ez bármikor előfordulhat, amikor az ember nem eszik eleget.
# 6 - Nem diagnosztizáltuk, lehetséges esetet írtunk fel.
Nem kell annyira bepánikolni.
1) Ha a vércukrod ennyire instabil, az elgondolkodtató.
2) Én 3-4 órás úszás és nem evés után sem szédülök úgy, mint te. Most már kezded elhinni, hogy a közöttünk levő különbség utalhat valamire ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!