Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Sertészsírt vegyek vagy...

Sertészsírt vegyek vagy kókuszzsírt? Paleo étrendet kezdtem el követni. A Sertészsírnak nagyon rossz híre van, a kókuszzsírnak pedig épp az ellenkezője. Persze egyikből se ennék sokat, csak amin ki tudom sütni a húst, tojást.

Figyelt kérdés
2013. febr. 8. 11:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Az olajhoz milyen a viszonyulásod? A tojást egyébként akár szalonnán is megsütheted.
2013. febr. 8. 12:48
 2/18 anonim ***** válasza:
50%
Olyan húst kellene választanod, amely zsírt is tartalmaz. De ezenkívül mindkét zsírfélét vehetsz a paleo szerint. A vaj sem rossz ötlet, azzal is lehet sütni.
2013. febr. 8. 12:56
 3/18 anonim ***** válasza:
68%

Mindkettő jó. A sertészsír rossz hírének nézz utána, mert egyébként az összes napraforgó, repce, szója olajnál jobb. A kókusz igen elfogadott, zsírsav összetételt kell nézni. A telítetlen zsírsavak közül az omega-3 : omega-6 arány számít. A növényi olajokban általában túl sok omega-6 van, kevés omega-3. Ehhez képest az állati zsírok már jobbak.

Van tejfehérjementes van, ghee vagy tisztított vaj néven kapható/készíthető otthon.

2013. febr. 8. 13:50
 4/18 poiu ***** válasza:
Mindegy, én kacsazsírral főzők, mert az ízlik. Főzök néha csirkezsírral is, mert az meg ingyen van - a háj amit kifeveszek a hasából.
2013. febr. 8. 14:06
 5/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Hát az állatzsír sokkal olcsóbb, mint a kókuszolaj... Amúgy olvastam Szendi Gábor könyvét, csak még mindig ódzkodok az állati zsírtól .
2013. febr. 8. 14:11
 6/18 A kérdező kommentje:
és Globus konzerves vagdalthúsról mi a véleményetek?
2013. febr. 8. 14:34
 7/18 anonim ***** válasza:
67%

Hát, mi van benne? Ettől függ.

Na rákerestem. Távol áll az ember természetes táplálékaitól, egy igazi állati hústól.

Összetevők: marhahús, ivóvíz, sertéshús, gyártási szalonna, szeparált sertéshúspép, kukoricakeményítő, sertésbőrke, sertésfejhús, szeparált baromfihúspép, szójaliszt, részlegesen zsírtalanított zsírszövet, vöröshagyma, szójafehérje koncentrátum, marhafaggyú, konyhasó, fűszerek, stabilizátor (difoszfátok), antioxidáns (aszkorbinsav)

2013. febr. 8. 14:57
 8/18 A kérdező kommentje:
hú, akkor ez felejtős, köszi!
2013. febr. 8. 15:25
 9/18 poiu ***** válasza:
0%

Kedves Harcműves,

ez maga a kiegyensúlyozott tápálkozás, van benne minden (talán még egy kis fehérje is :-)

2013. febr. 9. 08:55
 10/18 A kérdező kommentje:
Ó, a stabilizátor, ízfokozó, állományjavító, az aztán a kiegyensúlyozott táplálkozás alapfeltétele, kedves utolsó... Okos vagy! :)
2013. febr. 9. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!