Mindig kövérnek fogom érezni magam?
Saját tapasztalat. Én 2011 január 1-én kezdtem el a fogyókúrámat. Az volt akkor az újévi fogadalmam, hogy 2011-ben annyi kilót fogyok, ahány éves vagyok (19 év= 19 kg). 112,7 kg-ról indultam. Egy év alatt lefogytam 32 kg-t és továbbá is kövérnek éreztem magam. 2012-ben további 15kg-t fogytam. Tehát összesen idáig ledobtam 47 kg-t és még most is azt érzem, hogy dagadt disznó vagyok, pedig már csak 65 kg vagyok (állítólag ez nagyon kevés a 197 cm-hez). Sajnos a fogyókúrák alatt kialakulhat a testképzavar. Szerintem menj el egy dietetikushoz és ő segít neked fogyni is és elfogadni magadat.
Sok sikert és kitartást!
Egyrészt, tisztában kell lenni önmagunkkal, a kinézetünkkel. Van olyan betegség, hogy testképzavar, de nagyon tudom irigyelni azokat akiknek jó dolgukban ez a legnagyobb problémájuk..
Másrészt, gyakorolsz harcművészetet? Tulajdonképpen azon kívül, hogy dolgozol - eszel - alszol mit csinálsz, ami értelmet ad az életednek? Mert ha teszem azt semmit, akkor hogyan lenne egészséges a pszichéd, hogyan lennél tisztában önmagaddal, hogyan tanulnád meg elfogadni magad?
Ha (figyelmetlenségből) betegesen, de mondjuk úgy, hogy nem egészségesen élünk, akkor teljesen természetes lehet ha ilyen jellegű problémáink vannak.
Olyan úton kell járni, amin nem férnek el önértékelési problémák, de ennek lehet hogy egyik alapja a testünknek mindent megadó táplálkozás és edzés.
harcművészet pont nincs. :D
de egészséges(ebb)en eszek, sportolok is, ezek megvannak. szerintem nincs testkép zavarom mert tudom hogy még mindig van rajtam felesleg, de szerintem -10zel jobban kéne éreznem magam mint anno... nem? :S még akkor is ha maradt még.
Hát egy dolgot tudok mondani, gondolkodj jól el, megéri ezzel bajlodnod? És készits magadról kepeket othon a testedrol amit csak te nézel meg, és a kepeken megnézed megvagy elégedve vagy sem. És folytasd ezt az egezséges életmodot, én csak sajnálni tudom, az olyat mint te, aki azzal törödik, hogy még mindig van rajta, és elmondjam miért?
Mert én is ilyen vagyok, sajnos, 2éve fogytam 6kilót, hát neki ideális volt, mert 163cm vagyok és 57kg-ról 51re fogytam és mentem lefele elértem az 50 majd a 49 és hú néztem milyen csinos vagyok a mérleg ilyen kicsit mutat, nem hittem, el, egyszeruen KÉPTELENSÉGNEK tartottam, de aztán jött a roszabbik része, a nadrágok estek le rólam vettem újakat, de kövérnek éreztem magam még mindig, mindenki mondta hogy XYon ne fogy többet mert elég, csont s bőr vagy, és ezek a dolgok jottek mindenki mondta, én nekem kicsit sok volt, és láttam mindenki azt nézi mit eszek mit nem, s h milyen keveset stb, s akk hallotam vissza és h bebizonyitsam nekik h igenis eszek rendesen, ettem sokatsokat, és akkor jött a NAGY BAJ, ugye sokat ettem még nem tudtam h az ember nem hizik egyből, mondhatnbi butus voltam ebbe a témába hazamentem s nagyon kövérnek láttam magam, egyiik baratnőm elmondta régebb bulemiás volt tök hülyének tartottam, akkor. De mikor ezt láttam a tükörbe fogtam a fogkefet, és hányni kezdtem, és azota is amikor hányok mindig azt mondom "ez lesz az utolsó":( De még nem jött el az utolsó nap, és mindig úgyfogom fel Ó sokat eszek megyek s kihányom, de nem jön úgysem ki az egész sajnos,és tönkre mész nem lehet gyereked, és még sorolhatnám mennyi veszélyel jár....:( sajnos..
Úgyhogy, ha nem vagy megelégedve, még fogyizz egy kicsit, és hidd el a tükörbe nem minidg a reálisat látod, van olyan h a régi magad látod mert te minden nap látod magad neked nehezebben tünik fel ha fogysz. Méretkezzéssel csináld inkább, és sportolj, és az étkezzésed legyen okés, és akkor még pár kiló lemegy és minden jó lesz, te is érezd jól mahad a börödben ez a lényeg semmi más. Ha látod,hogy a régi nacik nem jók a derek nem párnás :) akkor mind jó úton vagy, és ne hidj sokszor a tükörnek, mert nagy bajok lehetnek belöle:(
Sok szerencsét !!!
Nem, ez a 10 kiló fogyástól sok jót várás lehet hogy alaptalan elvárás. Az nem a te hibád, ha még mindig nem érzed jónak a tested, egészségedet, vannak elvárásaink magunkkal szemben.
Én azt mondom, kicsattanó energiáért és egészségért amit bárki meg tud tenni az az, hogy lemond a mindennapi kenyér evésről, édességekről, tejtermékekről. Lényegében ennyivel olyan energiákat szabadítunk fel a testünkben, ami valószínűleg már téged is megelégedéssel fog eltölteni.
Ez gyakorlatilag nem más, minthogy leveszünk egy állandó terhet a testünkről. A folyamatos szénhidrát terhelést felváltják a könnyű zöldségek, állati táplálékok, a tested így egészségesebb anyagcsere úton tud üzemelni (ez már eleve kizárja a hízás lehetőségét) és nem kell folyamatosan a glutén káros hatásait kompenzálni, ha odafigyelsz.
Én eddig durván 14 kilót dobtam le, még majdnem 30 hátra van, kisebb ruhákat kell vennem és miután felpróbáltam se hiszem el, hogy ebbe beleférek. :D
Nincs testképzavarom, csak nem erre vagyok átállva, idő kérdése szerintem, ha nem durva az állapot. (és még mennek össze a ruha méretek is velem együtt :D )
#1, #6 gratulálok! :) és köszönöm a választ :)
#4 remélem rendbe jössz.. kitartás!
TaplalkozasHarcmuves:
nincs bajom az energiával stb, nem ezért írtam ki a kérdést.
én 108 kg-ról indultam és most vagyok 58 kg, de én se tartom magam soványnak.
160 cm vagyok!
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!