Most akkor dobjam ki a drága műzlit meg tejet? Tényleg ennyire veszélyes az egészségemre meg a fogyásra?
Aki ezeket mondja, ő egy bizonyos életmódot követ (paleo), tudod vannak a vegák, ők meg húst nem esznek, vagy ott vannak a nyersen evők (ami szerintem közelebb van az ősember élethez, mint a paleó, ahol nem főzött az ember, pláne nem mikróban sütikét).
Én úgy vagyok vele, hogy mindenkinek más jön be, ki kell kísérletezni. Nincs 2 egyforma szervezet, amire rá lehet húzni, hogy most ez jó vagy nem. Pont.
Amikor fehér rizst és fehér kenyeret ettem híztam, kövér is voltam, de pl. ezeket lecseréltem barnára, ugyanannyit eszem és fogyok. Hm, meglepő, mi?
Én azt változtattam az életemen, hogy saját magam igyekszem mindent elkészíteni, nem veszek pl. konzerv kaját, magamnak csinálom a sütit, stb.
Ne hallgass senkire, amikor kajáról van szó! Gondold csak végig; 20-30 éves emberek vitatkoznak arról, hogy mi egészséges, mi káros, mitől hízhatsz mitől fogyhatsz. Honnan a bánatból tudják, hogy hosszútávan mi a jó? Egyik se élt 120 évig... Honnan a bánatból tudják, hogy NEKED mi a jó? Hisznek valamiben, elfogadtak egy tant, és attól nem tágítanak. Erről szól az emberiség történelme; Táborokra oszlunk aztán gyilkoljuk egymást.
Te edd azt amit jónak látsz, és közben figyeld a tested jelzéseit!
Miquel, nekem például nagymamám nagyrészt gabonán, tejen és krumplin élt egész életében. Már nyolcvanon felül jár, de több mint 20 éve egyre betegebb (mindene meszes, alíg bír mozogni, csípőprotézisre volt szüksége, tönkre van a szíve, vérhigítót szed, a gyomrával egész életében gondja volt, és újabban az is kiderült, hogy a pajzsmirigye is alulműködik már, de lenne még mit folytatni a felsoroláson, ám ő jobban tudja követni a sok baját, mint én), és gyógyszerek nélkül már rég nem élne. Mára többet költ gyógyszerre, mint ételre. És amióta csak ismerem, igen túlsúlyos volt. Ki is jelentette nagy bölcsen, hogy én sem tudok lefogyni, mert nem az a "típus" vagyok.
Én, látva ezeket az eredményeket, senkinek nem ajánlanám jó szívvel követendő példaként az ő étrendjét. Szólj meg nyugodtan azért, hogy nem éltem még 120 évet, de látom az idősebb rokonaimon az étrendjük következményét.
Kedves kérdező, te döntöd el, hogy mit akarsz enni. Én simán kidobnám a helyedben a müzlit. És mivel nekem a tejfogyasztás rögtön meglátszik a bőröm állapotán, így az sem okoz dilemmát, hogy egyem/igyam-e, vagy sem. De hangsúlyozom: semmi sem kötelező. A te életed, a te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!