Most akkor dobjam ki a drága műzlit meg tejet? Tényleg ennyire veszélyes az egészségemre meg a fogyásra?
Ki mondta egyáltalán, hogy árt a müzli tejjel?
Mértékkel edd és nem hízol.
Inkább arra gondolnak, hogy a hosszú távú rendszeres napi, akár több pohárnyi tejfogyasztás hosszú távon valóban inkább káros, mint amennyire a hétköznapokban egészségesnek tűnik.
Alapvetően arra alapoznak, hogy mi vagyunk az egyetlen faj, amely egy másik állat tejét fogyasztja még felnőttként is.
A legtöbb ember gyomra a csecsemőkor után alapvetően nem a tejfogyasztásra alkalmas. És valóban nem.
De napi egy pohár tejtől, főleg ha mondjuk valódi házi tehéntej inkább mint pasztőrözött bolti...semmi bajod sem lesz. A műzlit(ami nagyon finom,de ki tudja mi van benne) én lecserélném zabpehelyre. De szerintem az ember egészsége nem ezen áll vagy bukik elsősorban.
Ne emiatt legyen lelkiismeret furdalásod. :)
a zabpehelynél még jobb ha magokra cseréled le.
pl nálam egy müzli abból áll hogy ezekből válogatok bele:
- darált mák, darált lenmag, mandula, dió, mogyoró, aszaltszilva, mazsola, alma, banán, kókuszreszelék, 1-2 kanál cukormentes lekvár, kakaópor és vízzel összekeverem.
tej hejett sokkal jobb a kókusztej és olcsóbb is sokkal: [link]
a bolti pasztőrözött tehéntejet ha tudnál hogy és miből készül... hormonokat is tartalmaz, a tehén nem legel a legelőn stb..
Arra vagy kíváncsi, hogy veszélyes-e az egészségre, vagy arra, hogy veszélyes-e a fogyásra?
Az egészségre igen, a fogyásra nem. Én szinte minden nap eszek müzlit (nem cukormentes) tejjel, mégis fogyok.
Mielőtt a sok tejcsárdás lepontozna, nem vagyok paleós mégis azt mondom, hogy nem embernek való a tej. Elég ha megfigyeled, hogy az emberek nagy részénél bezavarja az emésztést, székrekedést vagy épp hasmenést okoz.
Fogyni lehet egészségtelen ételekkel is. Csak nem célszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!