Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » S. Gítenétek nekem egy kicsit...

S. Gítenétek nekem egy kicsit a paleo-ban? Jó így az étrendem?

Figyelt kérdés

Ma kezdem:

Tudom, hogy: Kerülöm: gabonát, burgonyát, kukoricát, cukrot, nagy szénhidrát tartalmú élelmiszert. Hüvelyeseket, tejet és termékeiket.

Eszem: a húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket, szalonnát, kolbászt, sonkát, tojást.

Napi tervem: reggeli (megvolt): egy csésze áfonya, egy savanykás alma, tízóraira: 100%-os ananászlé, ebédre: sült csirkecomb és szárny (tegnap főztem), mellé párolt brokkoli. Uzsonna: magvak, pl 5 tenyérnyi dió vagy sótlan mogyoró, pisztácia. Vacsora: hal, saláta, alma.

Mit gondoltok jó lesz?

És a nagy kérdés: a kávé. Van egy betegségem ami miatt fel kell nyomnom egy kicsit a vérnyomásom, eleinte 2-3-4 kávékat is megittam egy nap, de ma már csak reggel. Még nem ittam, de vajon ihatok-e egy feketét cukor és tej nélkül?

2013. jan. 23. 09:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A tejről 1-2 dolog : [link]

Szerintem fogyasztani kell kis mennyiségben,olyan tejet melynek ismerjük eredetét,és a "gazdáját" (a bocit) . Házi tej. :)

Hülyeség h káros.A bolti tej lehet,mivel a tehenek hormonos,kémiai anyagokkal kavart kaját kapnak,ez a tejbe kerül.

De itt nincs szó arról a bociról amelyiket nagymamáink nevelnek,és füvet meg szénát esznek. Már bocsika h ellent mondok nektek.....

2013. jan. 23. 12:42
 12/14 anonim ***** válasza:
73%

Az ellentmondással semmi baj nincs, sőt szükség van rá.

A wikipédia cikkről annyit, hogy "Magyarországon a 1/2003. (I. 8.) FVM-ESzCsM együttes rendelet rendelkezik a nyers tej, a hőkezelt tej és a tejalapú termékek előállításának, forgalomba hozatalának élelmiszer-higiéniai feltételeiről."

Itt elbukott az ország egészséges táplálkozás kérdésében. Attól hogy valamit szétfőznek, és így nem lesz fertőző, még ehető sem.

A tejben természeténél fogva vannak olyan növekedési faktorok, fehérjék amikre a borjúnak szüksége van, bennünk viszont zsírosodást, nem kívánt gyors sejtosztódást, autoimmun folyamatokat okoznak. Ez független a marha takarmányától, ez teljesen természetes.

A káros fehérjék függnek a tehén fajtájától, vannak vidékek ahol szerencsésebbek, mert másfajta fehérjék vannak a tejben. Bár így sem jár előnnyel a fogyasztás, helyette kockázatokkal.

"Our oppinion may differ"

2013. jan. 23. 12:47
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem ezt az étrendet. Szalonna, kolbász, sonka? Ezekből ugye csak azt eszed, ami száz százalékban természetes, nem ipari (tehát nem Tescos), ami tele van tömve hormonokkal? És ugye kevés zsírtartalmút eszel?

Az ősemberek azért ettek több zsírt, mert reggeltől-estig futottak és el kellett látniuk magukat. Neked erre nincs szükséged, ebben biztos vagyok.

Nem eszel hüvelyeseket? Miért? Az őskorban is voltak hüvelyesek, ami nem volt, az a paradicsom meg az uborka, ezek jóval később jöttek "divatba". Tejet sem ittak. Szerintem ennek a diétának ne az interneten nézz utána, hanem kutass egy kicsit az ősemberek után. Itt már mindent elferdítettek.

2013. jan. 24. 15:45
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Igazából.. olyan ételt mint amit az ősember evett már senki sem talál.

A hormonnal telinyomott hús még mindig megbízhatóbb mint az alapból hormonokat tartalmazó tej, szója.

Hüvelyesek: sok keményítő, nagy vércukorszint emelő hatás, lektinek, ilyesmi problémák vannak vele.

A húsok hormontartalma pedig egy érdekes kérdés, amíg nem látjuk hogy probléma van velük, addig az a valószínű, hogy nincs. Ahogyan a zsírral kapcsolatos mítoszok is ledőltek már.

2013. jan. 24. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!