Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » S. Gítenétek nekem egy kicsit...

S. Gítenétek nekem egy kicsit a paleo-ban? Jó így az étrendem?

Figyelt kérdés

Ma kezdem:

Tudom, hogy: Kerülöm: gabonát, burgonyát, kukoricát, cukrot, nagy szénhidrát tartalmú élelmiszert. Hüvelyeseket, tejet és termékeiket.

Eszem: a húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket, szalonnát, kolbászt, sonkát, tojást.

Napi tervem: reggeli (megvolt): egy csésze áfonya, egy savanykás alma, tízóraira: 100%-os ananászlé, ebédre: sült csirkecomb és szárny (tegnap főztem), mellé párolt brokkoli. Uzsonna: magvak, pl 5 tenyérnyi dió vagy sótlan mogyoró, pisztácia. Vacsora: hal, saláta, alma.

Mit gondoltok jó lesz?

És a nagy kérdés: a kávé. Van egy betegségem ami miatt fel kell nyomnom egy kicsit a vérnyomásom, eleinte 2-3-4 kávékat is megittam egy nap, de ma már csak reggel. Még nem ittam, de vajon ihatok-e egy feketét cukor és tej nélkül?

2013. jan. 23. 09:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút ihatsz, és abszolút paleo (az összeírt ételek)

Meg is éheztem. A sótlan mogyorónál a fontosabb az, hogy "mogyoró" ne amerikai mogyoró legyen, mert az egy hüvelyes növény.

2013. jan. 23. 09:27
 2/14 A kérdező kommentje:

Rendben van, köszönöm. Magvakban nem voltam biztos, de azt olvastam, hogy magas a kálcium tartalma és ezért ajánlott.

Hú már alig várom mit tartogat számomra ez az új életmód.

2013. jan. 23. 09:30
 3/14 Julie S ***** válasza:
A bolti gyümölcsleveket hanyagolnám. Mogyoró, de milyen? :) A földimogyoró hüvelyes, vagyis nem oké, a "sima" az jó. Kávét nyugodtan ihatsz üresen. Vagy akár egy kevés mézzel.
2013. jan. 23. 09:31
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Ha kihagyod a tejet, cukrot, minden szénhidrátot, akkor hamar hiány betegségeid lesznek! Az egészségnek fontosabbnak kellene lenni egy divatos étrendnél.
2013. jan. 23. 09:36
 5/14 Julie S ***** válasza:
#4, szerinted a zöldségekben, gyümölcsökben mi van?!
2013. jan. 23. 09:41
 6/14 A kérdező kommentje:
A tejet eddig sem ittam, a finomított cukrokról ne is beszéljünk, ezeknek menniük kell. Gyümölcsben van annyi cukor, a zöldségben pedig annyi szénhidrát, hogy elég legyen. A hús és magvak pedig minden más tápanyagot tartalmaz.
2013. jan. 23. 09:42
 7/14 anonim ***** válasza:
74%

Köszönjük 4. válaszoló, rengeteg ember krónikus tej és cukorhiánnyal küzd, még a cukorbetegek is.

(Istenem, de jó hogy végre valahol nem rám néznek furcsán, hanem mi tudjuk sajnálni a cukorfüggőket, igazán felemelő érzés)

Na most a magvak. Különösebben nem kell sok belőlük a kalcium miatt, ha elég d-vitaminhoz jut az ember (ugye ezt MINDENKINEK pótolnia kellene) akkor zöldségekből, húsokból elég kalciumhoz jutunk. Ennél fontosabb akkor már a magnézium bevitel. A kalciummal sosem volt gond (mármint "túl kevés" kalciummal, túl sokkal napjaink tejmámoros világába bizony van) a tejivók ott szívják meg, hogy a nagy kalcium fogyasztás még nem jelent hasznosult kalciumot. Ergó ha tized annyit ennének mint teszik, ugyan ott tartanának, csak nem lennének elmeszesedett szerveik. De hát magánügy. Ellenben kellő d-vitamin mellett hasznosul a kalcium, amiből nem kell sok.

Ha rendszeresen magokat is kezdesz enni, érdemes áztatni őket a fitát tartalmuk miatt. Ez most egy jó kérdés, mennyit érdemes enni és tényleg kell-e áztatni. Én azt mondom hogy nem kerül semmibe, ha úgyis sótlan akkor hagy ázzon ki. Aztán ha megjelenik valami témával foglalkozó szakcikk, akkor kiderül néhány maréknyi olajos magv. áztatás nélkül lehet nem is gáz, mert a fitinsav tartalmuk eleve kötött állapotban van.. Én néha lendülök bele a magzásba, akkor mondjuk ahogy van én eszem.

2013. jan. 23. 09:48
 8/14 A kérdező kommentje:

Kérlek ne vesszetek össze, engem úgy sem lehet lebeszélni a döntésemről. Eldöntöttem, hogy nem akarok koplalni, kalóriát számolgatni, glikémiás indexet nézegetni, vagy adott étrendet betartani. Egyik sem működött nálam, kivéve a koplalást, 14-16 éves koromban, egy trauma miatt, de mi után újra megtaláltam a lelki békém fel is szaladtak a kilók és csak jöttek és jöttek.

Na nem, ennek véget akarok vetni, itt vagyok 26 évesen 13 kg zsírral, hájjal, és még jó formán előttem az élet. Nem akarom barátnőim példáját követni: az egyik almaecetet és kefírt eszik már ki tudja hány napja, hogy lefogyjon, a másik reggel egy péksüti, majd délután egy kis csésze kukorica pehely tejjel, és úgy néz kis mint egy múmia, ráadásul állandóan beteg. A többiek meg férjhez mentek és behíztak. Egyik sem követendő példa.

Bocsi, hogy kisírom magam, de már a nem létező t*köm tele van az emberek hülyeségével. És olyankor elgondolkodok vagy lehet én vagyok hülye és mindenki más normális??? Hmmm... Nem kizárt, hogy az legyen a normális, amit ők végeznek.

2013. jan. 23. 09:59
 9/14 Julie S ***** válasza:

Kedves kérdező, én 25 évesen kezdtem a paleót (három éve) 20 kg felesleges hájjal. :) Nekem fél év alatt elillantak a plusz kilók, pedig nem a fogyásért vágtam bele. Hozzátenném, soha életemben nem fogyóztam, mert nem láttam életszerűnek a kalóriák számolgatását, vagy az éhezést. És a paleo végül igazolt ebben a nézetemben. Mennyiségileg nem ettem (eszem) kevesebbet, csak mást. És a kapcsolatom is ennek köszönheti, hogy megmaradt. Na, nem a fogyásnak. :D Hanem az ok nélküli állandó rossz hangulatom, ellenségességem és negatív érzéseim eltűnésének.

Úgyhogy sok sikert és az elejére pedig kitartást kívánok neked. :)

2013. jan. 23. 10:21
 10/14 anonim ***** válasza:
50%
* ami a normális az JÓ is nekünk? :D
2013. jan. 23. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!