Cukrozatlan dejót lehet használni "lisztként"?
Nézd meg mi van benne. Az aroma, búza dolgok kockázatosak, én neten keresve cukrozottat láttam éppen, ez volt
"Pörkölt napraforgóbél, pörkölt búzacsíra, cukor, aroma, citromsav."
Ha "paleós" alapanyagok vannak benne, akkor lehet használni, igen.
Létezik cukrozatlan? :)
Én nem kísérleteznék vele, de hát mondjuk én egy finnyás palós vagyok. Már amiatt sem, amit az első hozzászóló írt, lehet tartalmaz glutént, ezt elvileg feltüntetik a termékeken az allergén anyagoknál.
Létezik, Cora-ban (vagyis mostmár Auchan) vettem még, de már nem emlékszem, mik voltak benne... Majd megnézem, ha arra járok:-D
Igazából még csak most szeretném elkezdeni az egészet, és próbálok tervezni, mit mire cseréljek...
De ha vannak bevált alternatívák, amik megfizethetők átlag(alatti)embernek is, akkor megoszthatjátok.:-)
Jah hát ilyen boltok nincsenek nekünk a környéken, én Ausztriában vásárolok.
Lidl-ben őrölt mandulát, piacon dióbelet (ezt daráld meg, ne ilyen dejó izéket).
Lehet kapni paleo liszteket is, van egy gyümölcsös, az valahogy annyira bejött nekem, hogy képes vagyok magában enni. Hát ez van. :)
A maglisztek közül nekem a gesztenye és a mandula liszt vált be leginkább. De ritkán használom ezeket.
A kókuszliszt nagyon sokoldalúan felhasználható, csak én annyira nem szeretem az ízét, de ezzel szerintem egyedül vagyok. :)
Háát.. csak drágák.
Nálunk anyagi okok miatt menő lesz a marhaszív (olcsó de hús) máj (még olcsóbb és legalább állati) zöldségekkel.
Ünnepekre lesz majd xilit meg ch szegény süti, torta ilyen szuper lisztekből :)
Nem gondolkoznék rajta, ha a dió kilója nem 1500 ft lenne, a többibe bele sem gondolok inkább:-O
Tudom, hogy a minőségnek ára van...
És hogy nem a sz@r mellett, hanem helyett kell...
Másfél éve nem veszek élvezeti cikkeket.
Zöldségen és húson kívűl zabpelyhet, tk. kenyeret, tejet, mozzarellát szoktam enni, ezeket szeretném leváltani, de bizonyos keretekhez mérten.
(Tudom.. A gyógyszerek még drágábbak, de azt sem veszek...)
TaplalkozasHarcmuves! Látom érted a témát. :)
Én nem használom ezeket a magliszteket napi szinten. Nem is az ár miatt, hanem mert nem tartom szükségesnek. Átálláskor minden nap ettem paleo "pékárut", de rájöttem hogy nem kell ilyen gyakran. Amikor megkívánom, akkor annak oka van, akkor fogyasztom.
Én annak a híve vagyok, hogy a szervezet tudja mire van szüksége. :)
Bocs, közben nem láttam a te válaszod.
De akkor ezek után (nem kell részletesen, csak nagyjából), miket és mennyit eszel?:-)
Jaja, nem olcsó. Majdnem 2 euro egy 20 dekás darált dió a boltban. Piacon olcsóbban hozzá lehet jutni, de nem sokkal.
De mondom, ezek nálam nem napi fogyasztásra vannak. És szerintem a többi paleósnál sem.
Ami gazdaságosabb az a kókuszliszt. Ugyanis tapasztalataim szerint nem kell belőle nagy mennyiség.
Mák és kókuszreszelék segítségével is lehet paleo sütit készíteni.
Nézz szét magyar blogokban, nagyon sok recept van.
Van csoportunk nagyon jó receptgyűjteménnyel, gyakorlatias tanácsokkal.
Ha meghívás kell a csatlakozáshoz, írjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!