Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Sima paleóról váltok ketogén...

Sima paleóról váltok ketogén paleóra. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
32 éves nő vagyok, korábban, paleo életem előtt 64 kiló voltam 34%-os testzsírral, pedig nem ettem sokat és sportoltam is. A paleóval fél alatt fogytam 8 kilót, 56 kilót és 24%-os testzsírt tartom. Szeretnék további 4 kilót fogyni zsírból, és mivel a fizikai aktivitást tovább növelni nem tudom (nincs több időm sportolni), ezért inább a diétát szigorítom. Hozzáértőtől kérdezem, hogy ezzel a módszerrel sikerre számíthatok? Ha igen, mennyi idő alatt kb? El fog múlni a sóvárgásom...? 3 napja csinálom, de ölni tudnék egy almáért vagy egy narancsért... Tudtok bármilyen jótanácsot adni? Illetve, nem is értem pontosan, hogy a sok zsír mellett, hogyan működik, hogy mégiscsak fogynak, akik ketogén diétát folytatnak?

2012. nov. 29. 11:57
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
46%

Elkezded enni a zöldségeket, nem hiszem hogy visszajönnének a kilók.

Tök ügyes vagy! És azt veszem észre hogy kb. én is ketogénezek, most 2 paradicsom 1-2 paprika és 1 alma amit megettem növény, a többi hús, zsír volt. Így esett jól..

2012. dec. 5. 09:32
 52/55 anonim ***** válasza:
Ketozis letrejohet ugy is h naponta valtakozik h pl egy nap tobb gyumolcs masik nap meg kb semmi?
2012. dec. 5. 10:02
 53/55 anonim ***** válasza:
46%

A gyümölcscukor kissé máshogy hat. Érdemes azért alacsonyan tartani..

Pontos választ meg nem merek adni erre az utolsó kérdésre. Szerintem egyik nap se legyen gyümölcsös bez.abálás, ketogéneseknél különösképpen ne. De hát nem kell ketogént tartani, gyümölccsel együtt is a paleó lényegében mindenkinek tökéletes.

2012. dec. 5. 10:11
 54/55 A kérdező kommentje:

No sziasztok, helyzetjelentés!

Kitartok, de nem lett sokkal könnyebb. Nem olyan, mint az első 3 nap, de sajnos eléggé hiányoznak a gyümölcsök... A mérleg további fél kilóval mutatott ma reggel kevesebbet. Kezdem látni, hogy ha gyorsabban akarok fogyni, igenis kevesebbet kellene ennem. Meglátjuk.

Közben felmerült bennem egy kérdés? Mi jelentősége van a 3:1 zsír-fehérje aránynak a ketózisban? Mi van, ha kevesebb zsírt eszem? Ha nem viszek be továbbra sem szénhidrátot, akkor nem állhatok át glükóz-égetésre, nem? Viszont sokkal kevesebb lenne a kalória... Mi történik, ha az arány megfordul?

2012. dec. 9. 14:25
 55/55 anonim ***** válasza:
46%

Ajánlom doktor Tóth Csabát megkérdezni a dologról.

Én egyre inkább a ketogén ellen vagyok, de ezt nem tudom igazán komolyan megindokolni. Mondjuk úgy, hogy hivatalosan támogatom, hiszen komoly orvosok jó tapasztalattal bírnak vele.

Ugyanakkor a keleti táplálkozástudomány szerint a húsok (Jang típusúak és forró természetűek) ki kell egyensúlyozni növényi (yin) hűvös természetű ételekkel. Én egyre több zöldségre térek át, neked kitartást kívánok..

2012. dec. 9. 17:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!