Sima paleóról váltok ketogén paleóra. Mire számíthatok?
Ez már annyira szofisztikált kérdés, hogy csak na.
Tényleg ennyire lényeges minden grammja annak, amit megeszel?
Úgy működik, hogy a sok zsír evés semmilyen összefüggésben nincsen a test zsírosodásával.
De ilyen kérdéssel mondjuk Dr. Tóth Csabához fordulnék, mert itt ezen az oldalon szinte senki nem ért komolyabban a témához.
A gyümölcscukor elhagyása azért fontos, mert a fruktóz közvetlenül is rontja az inzulin érzékenységet, a sejtek glükóz felvételét.. erről pont beszéltünk Tóth Csabával a FB oldalán.
Meg lesz a hatása, de tudni kell hogy egészséges táplálkozással csak egészséges testzsírt érhetünk el, kóros soványságot nem. Nőknél nem tudom mennyire megy le, egészségesen.
52 kilósan én még nagyon nem lennék kórosan sovány, nem vagyok túl magas (160 centi) és a 24%-os testzsír, az "egészséges kategória" felső határa... ezt szeretném 20% körülire levinni. Az még szerintem belefér. Most már vékonynak érzem magam, de a "van mit fogni rajtam" jellegű kis párnácskáktól szívesen megszabadulnék. Az még nem kóros... SZóval, milyen ütemben fogok várhatóan fogyni 20g/nap alatt? :) Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat is!
Harcművész, 24%-os hasznosság??? Nem értem...
A harcmüvész programja fennakadt, mindenhová ugyanazt irja, nem kell vele foglalkozni.
Ha meg még a gyümölcsöket is kihagyod, akkor rövid idön belül komolyan megbetegszel.
Mellesleg a sok zsir mellett azért fogysz, mert a szervezetnek hiánya van egyéb tápanyagokból és ezért nem tudja felhasználni azt sem, amit megeszel - a tested éhezik, mégha nem is érzed.
Itt nem értékelik a paleót.
Egyén függő, hogy milyen ütemben fogsz fogyni, ebben sajnos nekem még kevés tapasztalatom van. Tudom van akiknek ez bejött, de nem kérdeztem mennyit fogytak x hét alatt.
Vagy Tóth Csabának írnék, vagy a paleós FB csoportban is lehet segítséget kérni
4. válaszoló, most én leszek "kedves".
Itt, ennél a kérdésnél okos, tájékozott embereket várnak valószínűleg, és nem a félretájékozott kis önjelölt dietetikus magoncokat, tanulj még a zsírról, és hogy mi okoz hiánybetegségeket. Hiányos táplálkozás jellemzője eleve a hízás, zsírosodás. Te hogy tudod elhinni azt amit leírsz..?
Én sem majmolom a paleót, de tudom hogyan működik a test, és harcművész is tudja, csak egy egy dologban van köztünk nézetkülönbség. Ezzel szemben mindenki más eddig óriási baromságokat írt ide.
A sok zsírral azért lehet fogyni ketogén diétában mert a testünk működése megváltozik és alkalmazkodik ahhoz hogy a zsírt használja elsődleges energiaforrásként. Az agyunk is szénhidrát helyett zsírral kezd el működni. Emiatt az átállás miatt a diéta eleje igen nehéz, fáradékonyak vagyunk. De napi 1 alma a ketogén hatást tökéletesen megöli és hatástalanná sőt egészségtelenné teszi az egész diétát. Ha nem viszünk be szénhidrátot csak zsírt akkor a zsír anyagcsere felpörög, fontos a megfelelő telítetlen zsírforrásokról is gondoskodni, a sok rostról az emésztőrendszer miatt , a fehérje pedig mindennek az alapja minden diétában, ugyanis minden abból épül fel és ha rendszeresen fogyasztjuk akkor a testünk nem szorul rá hogy az energiahiány miatt magát építse le mert ebből az építő elemből elegendő áll rendelkezésre.
Egy nap alatt maximum kb 15-20gramm szénhidrátot lehet bevinni anélkül hogy kockáztatnánk, a legkisebb ch tartalmű zöldség a brokkoli. Természetesen kalória deficitet tartani kell a fogyáshoz.
A ketogén diéta csak ideiglenesen alkalmazható, életmódként nem. A zsírvesztésre nagyon hatékony különösen sporttal, de hosszú távon megterhelő a szervezet számára és nem tudunk olyan teljesítményt nyújtani sem agyilag sem fizikailag mint szénhidráttal működve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!