Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleo diéta, folytassam?

Paleo diéta, folytassam?

Figyelt kérdés
Gyorsan fogytam 7 kg-t, jól éreztem magam, de nagyon nehéz és drága volt az étkezés, de főleg nehéz. Ezért még nem hagytam volna abba, de egy idő után teljesen tönkrevágta a gyomromat a rengeteg zöldség és gyümölcs szénhidrát nélkül, vagy pl. a töltött paprika kenyér nélkül. Brr. Abbahagytam, glutént eszem újra és jól vagyok. Tejterméket azért nem igazán, mert azt nem szeretem. Egyébként kivizsgáltattam magam, semmire nem vagyok allergiás, csak egészségesen szeretnék élni. Ti mit tennétek, folytatnátok? Másnak bírja a gyomra a paleo-t?
2012. nov. 6. 03:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%

69, nem értem ezt a hangnemet. Értelmesen tárgyaltunk, de értékelem a 'kedvességedet'. Én is nagyon sajnálom, hogy hús néven viszonylag olcsón elég sok sz.ar adalékos terméket árulnak. Én sem örülök ennek.

Leírhatod hogy mit tudsz a darált húsról (amit jobb helyeken húsból, a szemed előtt darálnak le) de nem valami 90 napos diéta topicban írogatunk, remélem hogy nem gondoltad komolyan ezt a hangnemet..

Ha igen, akkor sincs baj csak zsír hogy ilyen habitusod van mielőtt még valami hülyeséget írnának neked. Mit csinálsz te ha valaki elkezdi hogy reggelire muszáj szénhidrátot enni? Megkeresed és megölöd mert hülye? :D

2012. nov. 9. 10:16
 12/17 anonim ***** válasza:

Állandóan azzal jössz csak, hogy te mérnök vagy, de a viselkedésed nem mérnöki, mert megrögzötten fanatikus vagy, ez által hiteltelen. Amit a szemem előtt darálnak le, az ugyan annyiba kerül, mint ha egészben venném:DD

Én az olcsó darált húsról, húspogácsákról beszélek, ami valóban olcsóbb, csak miért olcsóbb...

Ha már megveszem a karajt 1500ért, nem daráltatom le, hülye lennék...

2012. nov. 9. 10:20
 13/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, figyelj, egy diéta lényege az, hogy jól érezd magad tőle.

Azért csinálod, hogy jól legyél, és nem azért, hogy rosszul.

Hiába egészséges, ha ki van tőle a gyomrod!!!

Egy diétától jól kell lenned, különben abba fogod hagyni, mert ki az, aki szenvedtetni akarja magát?

Ha most újra jól vagy, akkor egyél újra kenyeret.

Meghalsz lehet 10 évvel előbb, már, ahogy mondják, hogy a kenyér, szénhidrát milyen káros...

Jó, lehet, hogy előbb meghalunk, de kell-e neked 10 évvel hosszabb élet úgy, hogy közben folyamatosan rosszul vagy, és fáj a gyomrod?

Ez csak szenvedés, ne szadizd magad!

2012. nov. 9. 10:23
 14/17 anonim ***** válasza:

Én is paleózok, és nekem is voltak gondjaim az elején, de aztán rájöttem mik azok a dolgok, amiktől megy a hasam. Azokat nem kell enni és kész.

Pl. engem a tojásrántotta és a tükörtojás egész napra a wc-hez szegez ha magában eszem.

DE! Feltalálták már a maglisztes kenyérpótlókat is, szóval ha mindenáron olyat eszel amit nem bír a gyomrod magában, ezekből lehet kicsit enni azért mellé. :)

Én sok húst eszem, főként sülve, húslevest, főtt tojást, pörköltet is, zöldségeket főve, párolva. (nyersen nem jó ám sokat enni belőle ha érzékeny a gyomrod - ahhoz azért lassabban kell hozzászokni hogy túl sok nyerset egyél)

A gyümölcs nekem csak nasi, nem kaja. Nem eszem túl magam belőle.

Mindig azt eszem ami jól esik (paleón belül), nem figyelek különösebben a mennyiségekre.

Kéne néha enned paleo muffint vagy maglisztes kenyeret, hátha az segít. Én anno mindennap ettem ilyeneket, most már ritkábban.

Szerintem ott rontottad el hogy nem fokozatosan álltál át az újfajta életmódra.

2012. nov. 9. 21:54
 15/17 anonim ***** válasza:

A darálthús dologhoz: a darálthús az, amikor a hentesnél veszek fél kiló sertéscombot és darálva kérem. De ez nem olcsóbb, mintha egészben vásárolnám a húst, szóval nem tudom mit jelent az "olcsó darálthús".

Az előrecsomagolt és ki tudja mivel bekevert húsok nem számítanak paleósnak.

Egyébként a kutyatápok minőségéről: dolgoztam állateledeleket előállító üzemben és nem romlott, de már elég állott szagú húsokat használtak.

Bár a Whiskas állítólag emberi fogyasztásra alkalmas tápokat állít elő.

Ennek ellenére a cicám azt eszi amit mi. :) Húst, tojást, májat, sőt még a zöldségekből is szokott kérni. :)

2012. nov. 9. 22:07
 16/17 anonim válasza:
Képes vagy tönkretenni a gyomrod, egy hülye diéta miatt. Csókolja meg a segged akinek nem tetszel így.
2012. nov. 11. 03:54
 17/17 anonim ***** válasza:

69%, és akkor most engem kell degradálni?

Nem lehet fanatikus egy mérnök..? Most nincs veszekedős hangulatom, egy cseppet sem, ezért komolyan erre nem tudok mit mondani.. De a diplomámat azért még nem kaptam meg, lehet ezért nem vagyok hiteles író.

Jó kérdés hogy mi van az előre ledarált 800 forintos húsban. Elvileg zsír és hús, jó lenne vizsgálgatni meg tényleg megnézni hogy mit adnak a tecsóban, mennyire friss és mi van benne. Én nagyon is megértem a kételyeket, támogatom is mert inkább legyünk kételkedők (gondolkodók) mint birkák akik mindent azonnal elhisznek, követnek.

2012. nov. 11. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!