Paleo diéta, folytassam?
Ha a szervezeted és a gyomrod nem bírja, akkor mi a francnak folytatnád? Ha a gyomrod nem bírja, akkor nyilván neked nem egészséges ez az étrend. Ennyi. Minden ember szervezete más.
Én bírom a paleot, és 1 hónap alatt zsírból fogytam egy csomót. De egy évvel ezelőtt egy nem paleo, hanem sima egészséges táplálkozással is lefogytam.
Válassz olyan táplálkozást, amit bír a gyomrod, egészséges, és ha ehhez fogyni is akarsz, akkor picivel csökkentsd a kalóriabevitelt. Ennyi.
Hirtelen vontad meg a szénhidrátot a szervezetedtől. Fokozatosan kellett volna csökkentened a mennyiségét. Ha folytatni akarod, bár sztem ha nem bírod akkor felesleges, akkor ezután ne egyből vond meg a szénhidrátot magadtól, hanem szépen lassan csökkentsd a mennyiségét.
Minden ember máshogy reagál a különböző fogyási módszerekre, lehet h neked a paleo hosszú távon nem jön be.
Én nem válogatok a kaják közt, tegnap hurkát ettem, ma lángos lesz, kenyeret eszek kenyérrel. Nekem is volt túlsúlyom 1 éve, de azóta ledobtam 8 kilót, úgy h nem szenvedtem a kajával, azt ettem amit akartam. A mennyiségre kell odafigyelni, meg h mozogj, legalább minden másnap.
Ha rosszul vagy tőle, akkor ne folytasd!
Nyilván neked nem jön be.
Nincs olyan, hogy nem jön be. Egy gyomorrontás, fertőzés nem a paleo hibája.
Te döntesz, de semmi értelme kenyérrel tömni magad. Idővel rájössz. Elhamarkodott következtetéseket pedig ne vonjunk le, azért mert éppen telihold van, és éppen fáj a gyomrom <-> nincs rögtön összefüggés. A pelaóval úgyszintén..
Drága. A táplálkozás eredetű civilizációs betegségek gyógykezelései is drágák lesznek, meg amúgy miért drága? Nem lazacot kell enni, hanem olcsóbb darált húst. 6X jobb mint a gluténes keményítő dús kenyér.
Én 3 éve eszek paleó szerint, nálam ez vált be. Előtte az orvos eltiltott a tejtermékektől (vastagbél gyulladás miatt), közben kiderült, hogy lisztallergiám is van illetve alulműködéses a pajzsmirigyem (gondolom ezek összefüggenek valahol). Így a paleóban találtam meg a számomra legmegfelelőbb életmódot.
Nekem anyagilag ugyanannyiban van, mint előtte a "hagyományos".
Az olcsóbb darált hús jelentős része ipari hulladék, kutyakaja, azt miért kéne megenni? Nem hiába annyira olcsó...
A paleo étkezés bizony a mai magyarországi viszonyokhoz viszonyítva bizony drága, ha minőségi húst akarsz enni, nem kell ahhoz lazac.
Felőlem írjátok le mi a minőségi hús, engem is érdekel.
Viszont eddig élelmiszermérnökként nem volt szerencsém a darált húsban megtalálnom az ipari hulladékot. A kutyakaja az jogos, hisz' a kutya ragadozó, húst eszik ez nekünk is tökéletes. Megjegyzem, bizonyos kutyakaja gyárakban (mondjuk itt már lehet olyan sz.ar összetételű hulladékot gyártanak mint amit az embereknek is szánnak) de komolyabb a minőségbiztosítás mint sok élelmiszer üzemben.
Kit érdekel, mivel foglalkozol...Mekk Elek is értett mindenhez, ezzel nem bizonyítottál semmit.
Egyed akkor a kutyakaját, ha az neked megfelelő, én nem kérek belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!