Ajánlanátok a paleolit életmódot, vagy nem?
A nemesítésről csak nálunk vannak ilyen nézetek, ezért vagyunk elmaradva termelésbe mondjuk Amerikától. A területük is jóval nagyobb, ez tény, de a hektáronkénti termésátlag is magasabb. Kb egész Európában használnak nemesített és génmódosított gabonát, csak nálunk nem, meg is látszik a gazdasági eredményeken. Az emberek ellustultak, mozgás 0, jön a sok betegség, balgaság lenne mindezt a liszt, a tej vagy bárminek a számlájára írni. A lustaság a fő kiváltó ok, a paleo csak erre reagál oly módon, hogy ha egy lusta sz@r vagy, akkor ezt és ezt és ezt egyél csak és akkor nem hízol el. Rengeteg ember van, aki egészséges, nem elhízott, jókedvű, feszes a bőre és nem palolit diétán él, mert mozog.
A pelo diétához az aktív rendszeres mozgás nem is ajánlható, mert nincs benne gyors ch, egy kiadós konditermi edzés után beájulsz. Simán csak többet kéne mozogni, csak mindenkinek könnyebb a kajában találni olyan módszert, hogy "annyit eszek, amennyit akarok, mégsem hízok el", megmozdulni nehezebb.
tudományosan lehet benne valami...(értek hozzá)
de :nekem nem vált be lefogytam mert nem ette CHt de visszajött 3 hét alatt 5 kiló mert nem bírtam több húst enni
plusz drága nagyon
szerintem számolni kellene mellette Ch-t zsírt...
egyébkét a szakiradalomban a legnagyobb hibának az adagkontroll hiányát tartják.
A paleolit nem tiltja a szénhidrátot (ch). A gabonaféléket zárja ki, és általában a keményítőt (rizs, krumpli). A zöldség mehet, a zöldség szénhidrát. Mihez képest drága? A mekihez képest olcsó, az üres krumplifőzelékhez képest drága. Sport: nagyon intenzív sporthoz (maratoni futás) valóban érdemes feloldani a szabályt, erről írt Cordain egy egész könyvet.
Szendi nem ír a mozgásról, de ez is része a paleolit életmódnak. Ha tudsz kicsit angolul, ajánlom Mark Sissont: [link]
3 banánnal meg úgy megnyomatod a káliumodat, hogy többet ártasz vele, mint használsz, hiába próbálod megmagyarázni...
Ez az életmód a rendszeres aktív testmozgással nem egyeztethető össze. Módosítani kell, bele kell vinni a gyorsan felszívódó ch-t, csak onnan az már nem paleolit.
Érdekes, ha elhagyjuk a hazudozásokat, félrebeszéléseket mint pl. hogy gyors ch nélkül nem lehet edzeni, okosabbak lennénk. Még testet is építenek nagy mennyiségű ch nélkül. Edzéshez meg? Minek? Hús - zsír is ellát energiával, ha küzdősportolóknak jó edzéshez, akkor senki ne sírjon hogy de neki kell a keményítő mert az izmai és a glikogénraktárai.. sírni a barátnő vállán kell nem komoly témák megtárgyalásakor!
Üdv. Aczél
Irigy vagy rögtön az elején?
Nem, a srácnak akkora izomtömege van, hogy nekem már pl. nem is kellene akkora. Ajándékba sem.
A jelentéktelen és korlátozott tapasztalataid alapján ne általánosítsál már, mert nem lesz igaz az általánosításod.
Egyébként is nem a testépítésen van a hangsúly. A testépítés egy baromi egészségtelen sport, tönkreteszi az ízületeket és a baromi sok szénhidrát, tej(savó)fehérje zabálás is sz.ar. De ha véletlen szóját eszik valaki, az se jobb.
Arról van szó, hogy küzdősportolóknak, harcművészeknek ÉS még testépítőnek is jó a paleó - tehát igen jó erőnlétet ad, természetesen.
Emellett egészséges is. Segít megőrizni (vagy csökkenteni) az inzulin érzékenységet, kiküszöböli a növényi méreganyagokat amelyen számos krónikus betegségért felelősek (lektinek, glutén..)
Ezért ajánlott.
Nem ajánlott azért, mert drágák a jó minőségű élelmiszerek - hús, zöldség, gyümölcs. Bár ennyi erővel maga az élet sem ajánlott, mert az is drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!