Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Miért olyan kihalt ez a sub?

Miért olyan kihalt ez a sub?

Figyelt kérdés

Nagyon kihalt a paleo szekció, úgy tűnik az emberek a nagy 2010-es éveben való fellángolás után elvesztették itthon az érdeklődésüket.

Nektek mi a véleményetek?

2021. máj. 31. 23:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem alapvetően ha valaki betartja azt az elvet, hogy nem eszik feldolgozatlan vackokat (cukros bolti kaják, pelyhek, chipsz, mekis Burger), hanem normális táplálékot vesz magához már jó úton jár. A többi persze az arányoktól függ, mert egészséges a mogyivaj, de azt se ajánlott kétpofára zabálni kanállal az üvegből. Épp ezért mértékkel fogyáskor is lehet enni krumplit, rizst, vagy tésztát, ahogyan húst is lehet fogyasztani, nem csak vegán dolgokat.

Persze mindent ki kell tapasztalnia az embernek: például engem a rizs sokkal jobban eltelít, mint egy teljes kiőrlésű tészta, így én inkább rizsezek ebédre:) de ezek már csak személyes apróságok

2021. jún. 3. 15:41
 12/15 A kérdező kommentje:

Igen, a szénhidrát ilyen szintű démonizálása tök veszélyes. Bár metabolikus szindromában és idegrendszeri betegségekben, rákban szenvedőknél kúraszerűen alkalmzva azért hasznos dolog lehet a CH-csökkentése, de ezzel már túl vagyunk a fogyókúra témakörén.

Egy időben én is szenvedtem ettől, és elhittem, ha CH-t eszem, mégha egészséges is pl.keményitő tartalmú zöldségek és nem pékáru, akkor a fogyás leáll és egészségtelen is leszek.

Zöldség+hús kombón viszont nem lehet hosszútávon kielégítően élni. Szóval felhagytam ezekkel.

A legfontosabb ahogy te is mondod a teljes értékűség és az arányok, hogy azért abból sem mértéktelenül.

2021. jún. 3. 17:55
 13/15 anonim ***** válasza:
63%

Nagyon jó szemlélete van kedves kérdező:) és ha őszinte akarok lenni, nekem is ez volt ám a szénhidráttal a problémám, még a mai napig kicsit félek tőle, pedig tudom hogy hülyeség, meg sokkal jobban is lakók és könnyebb a diéta ha nem csak zöldség+husi a kombó. Dehát ezt neveltek belénk az évek alatt: ha valaki fogyni akar, ne egyen kenyeret, krumplit, rizst, ne egyen 6 után... További hülyeségek.

Szerencsére ma már vannak jó szakemberek a piacon, akik az élhető utat képviselik, de nem csodálom hogy ennyi téveszme kering még manapság is. Az update és egyéb programokkal is sajnos ez a baj, átment az egész nyerészkedésbe, az emberek kárára

2021. jún. 3. 18:51
 14/15 anonim ***** válasza:
71%
Valószínű sokan rájöttek hogy baromság.
2021. aug. 11. 00:44
 15/15 anonim ***** válasza:
77%

12. Nem démonizálásról van szó😂 Bírom mikor az ember szeret szénhidrátszegényen enni, mert jobban érzi magát úgy, egyből rásütik hogy démonizálja. Nagyon nem így van:)

Nekem pl 3. éve életmódom a lowcarb és semmi köze a divathoz. Nem félek a szénhidráttól. A zöldségek pl tökéletes szénhidrátforrások nekem is. Nekem hús+ zöldség átsütve zsiradékon fűszerekkel, vagy valami saláta yoghurttal, olajos magvakkal a tökéletes ebéd! Semmi pénzért nem hagynám ki!

Mi ezzel a baj? Az ég világon semmi. Nem kell egyből ítélkezni mások felett csak mert x módon esznek.

2021. aug. 11. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!