Miért olyan kihalt ez a sub?
Nagyon kihalt a paleo szekció, úgy tűnik az emberek a nagy 2010-es éveben való fellángolás után elvesztették itthon az érdeklődésüket.
Nektek mi a véleményetek?
Egyébként tényleg azt látom, hogy a paleo már nem menő... Mostanában főleg a vegán és ketogén étrendekről beszélnek, amelyek egymás szinte végpontjai.
Pedig szerintem az igazság valahol a kettő között van, ez pedig talán leginkább a paleo, ami a teljes értékű ételek fogyasztását propagálja. Én jelenleg ennek egy kevésbé CH-csökkentett változatát követem, rizst és burgonyát fogyasztok, illetve néha hüvelyest is, de a gabonafélélket kerülöm, és feldolgozott élelmiszereket sem fogyasztok. Ti hogy paleoztók?
Ha előrelapozol a topikban, 15 évvel ezelőtt (2006) a káposztaleves ment és a 90 napos, meg a csodaszerek, vicces olvasgatni :)
Ugyanígy süllyesztős lett a paleo is, a kalóriaszámlálás most a trendi. Gondolom ahogy az orvostudomány fejlődik rájönnek újabb dolgokra, pl pedzegetik már a személyre szabottságot a tápanyag feldolgozás kapcsán.
Paleo nagyon korlátozó, körülményes, sokszor nem túl élvezhető ételekkel a többség számára, s drága is végső soron. E mellett természetesen nem váltotta be a reklám ígéreteit, nem jött a ripsz-ropsz fogyás, betegségek elmúlása, magas energiaszint, rák elleni védelem stb.; míg a glutén-laktóz fogyasztók a követők környezetében nem lettek súlyos betegek, mint a paleo-guruk hirdették.
Szóval leállt vele a többség, s egy másfajta táplálkozásmódot keresett.
Igen, a húsos dolgoktól már sokszor én is rosszul vagyok, azt sem hiszem, hogy a hús+zöldségek fogyasztása hosszú távon kielégítő lenne (mégha alapvetően ez egy egészéges kombó), én pl. egy két hét után már nagyon vágyakozom a hüvelyesek után. Ezért szoktam is fogyasztani belőlük, pl. humusz, babfasìrt formájában. Illetve krumplit is fogyasztok, főleg édesburgonyát, de néha sárgaburgonyát is és más gyökérzöldségeket, pl. zeller és sárgarépa. A hüvelyesek és a keményítő tartalmú zöldségek bizonyos fokú visszavezetése sokkal fenntarthatóbbá és élvezhetőbbé teszi, és anyagi szempontból is jobban megéri ìgy, mint a drága "paleo-termékeket" vagy liszteket venni.
Ahogy te is mondod, szerintem is a fő problémát a glutén és a tejfehérjék okozzák, ezeket tudatosan kerülöm is.
Alapvetően növényi eredetű táplálékot fogasztok, de néha jól esik valamilyen állati eredetű dolgot is bevinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!