Szoktatok manapság DVD vagy Blu-ray lemezen filmeket nézni ? Mit gondoltok ez már kihalt és alig használ valaki ilyeneket már ?
Szoktam, tulajdonképpen nemrég kezdtem Blu-ray lemezeket gyűjten.
Az biztos, hogy a filmezés ezen formája nem halt ki, nem hiszem, hogy a fizikai formában megjelő filmek belátható időn belül eltűnnének. Az más kérdés, hogy egyre inkább egy szűk réteg hobbija lesz, és a többség inkább a streaming felé fog fordulni.
Külföldön számos olyan kiadó van, amely rendkívül igényes kiadványokkal örvendezteti meg a filmkedvelöket, többek között ilyen a Criterion Collection, az Eureka Entertainment vagy az Arrow Films is.
Szemléltetőnek itt van két Criterion kiadvány:
Nehezen tudom elképzelni, hogy a fent látható, vagy azokhoz hasonló megjelenéseket ne szeretné a polcát tudni egy filmkedvelő.
A videokazettákat 6-8 ève szüntettem meg, a dvd-k nagyrèszèt kb 3-4 ève.
Blu-ray meg soha sem volt
Mèg van egy adag a kedvenc animációs sorozataimból (csak tároló mèdiumkènt, nem műsoros dvd)
De már olvasó sincs a gèpemben több ève.
Nekem nem èri meg, csak ott van a polcon porcsapdának, bármilyen mai tv-n egy dvd felbontás "inkább kösz nem" kategória, ès előbb jön le online/tölt be a stream, mint megtalálnám a polcon.
Az már csak hab a tortán, hogy a tartalomfogyasztásom jó rèszèt animèk teszik ki, ott meg nem sokra mennèk bármilyen lemezfètissel.
Én veszem a blu rayeket,de az tény,hogy nagyon szorul vissza a fizikai formátum.Úgy vélem ,hogy ez azért nem annyira globális jelenség.Magyarországra nagyon bénán lett bevezetve mivel még nagyon mentek a dvd-k,akár 200ft is vehettél komoly filmeket és a lakosság körében még nem volt elterjedve uhd-s tvk sem nagy számban.A másik szempont az,hogy a magyarok a torrentezés világbajnokai és a bluray filmek nem nagyon "olcsósodtak" le,így tényleg eldölt az ingyen letöltés/5-6000ft per film közötti dilemma és a stream térhódítás is odavert rendesen.
De külföldön nem ez a helyzet,jómagam ebayröl rendelek és látom,hogy majd minden filmet kiadnak számtalan kiadásban a régi filmekröl sem megfeledkezve.
Gyűjtőszenvedély és filmrajongás azért kéz a kézben kéne,hogy járjon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!