Fogyni 5-6 kgt hogy ne logjon a mellem?
17 eves vagyok, 163 cm es 60-61 kg. Szeretnek fogyni 5, max 6 kg-t. Hogyan csinaljam ezt ugy, hogy a fogyas utan ne logjon majd a mellem, hanem szep maradjon?
2, Miutan lefogytam 55-re, mennyi kcal-t kene ennem, hogy tartsam a sulyom?
3, Mennyi kcal-t kene ennem egy nap, ha heti 0.5-1 kg-t akarok fogyni tartosan? 163 cm, 61 kg, lany. 1400 jo, ha sportolok? Es 1200 ha nem?
4, A futassal logni fognak a melleim?
5, Kb mennyi ido mire lemegy ez az 5-6 kilo?
6, Miutan lefogytam, szeretnek hizni izomra, es sulyzos edzest csinalni fenekre. Hany kcalt kene ennem egy nap, hogy hizzak fenekre?
Valaki elmondaná, hogy miért 0%-osak a válaszaim? Akkor linkeljétek be azokat az oldalakat, amik megcáfolják, amit írtam.
Bizonyítsátok állításotokat szakoldalak segítségével.
De ilyet nem fogtok találni.
Mindenhol olvasható és hallható az elhízás okai, miért kell mégis belekötni abba, aki ezt ide le is írja értelmesen?
Felőlem, úgy éltek, ahogy akartok, úgy pusztítjátok magatokat, ahogy akarjátok, a felelősség úgyis a tiétek. A tanulatlanságnak és a tájékozatlanságnak viszont nagy ára van.
A mell lógása egyrészt genetika, és mivel ez csak bőrbe kötött mirigyek csomója nem igazán van olyan izom ami ténylegesen feszesítene.
Másrészt általában akkor nem tud adoptálódni a bőr ha hirtelen nyúlik ki aztán hirtelen kell visszamennie.
Ami segíthet, az egy jó szoros sportmelltartó, hideg vizes zuhany... és jó genetika.
Ha futsz, akkor mindenképp jó minőségű cipő kell, és ha teheted gyepen vagy gumipályán fuss, ne betonon mert elcseszi a térdedet.
Annyit tudsz tenni, hogy lassan, 1-2 év alatt fogysz és mellé sportolsz. Minél közelebb vagy az ideális súlyhoz, annál nehezebb lesz leadnod azt az utolsó pár kilót.
Az is lehet, hogy ha eljársz sportolni, csak 1-2 kiló fog lejönni de kerekebb feneked lesz és feszesebb hasad 😄
(Nők esetében ciklus is okoz pár kiló ingadozást, vagy olyan is van hogy valaki túl sok vizet tárol el.)
Koplalás helyett én minőségi változást ajánlanám az étrendedben. Csirke, hal, sok zöldség, némi gyümölcs, zabkása...nézegess recepteket a neten.
És csak annyit, hogy ha izmosodni akarsz akkor ne csak aerob edzést csinálj (futás, biciklizés) hanem jól felépített, helyes testtartással végzett súlygyakorlatokat kombináld aerob edzéssel.
Fenékre gyúrni guggolással lehet pl.
Megszakadni nem kell, a helyes testtartás a legfontosabb, meg olyan súlyt válassz ami éppen csak nehézkes, nem kell megszakadni.
Ne félj, hacsak nem töltesz el heti 6x 8 órát meg iszol porokat nyakló számra, nem fogsz úgy kinézni mint egy professzionális testépítő. Meg amúgy is, szerdáról péntekre nem lesz belőled terminátor, az ilyen extrémitásokhoz nagyon sokat kell dolgozni senki nem lesz csak úgy véletlenül versenyképes testépítő.
Fitnessz modellek étrendjeit meg edzésterveit nézd, szerintem az jó kiindulási alap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!