Mennyi kalóriát kell bevinnem?
Ilyen magasság-súly arányhoz inkább mozogni kellene, izmot felszedni. Hova akarsz fogyni? Amúgy nem tudni milyen tápanyagból mennyit eszel. Ezek ismerete nélkül annyit tudok írni, hogy kevesebb szénhidrát, több zsír és fehérje.
Kalóriát szerintem hagyd a francba. Hülyeség számolgatni. Nem azon múlik a fogyás, hogy hány kalóriát eszel, hanem a tápanyagokon. Azon hogy mennyi szénhidrátot, mennyi zsírt, mennyi fehérjét eszel, milyen minőségben és milyen arányban. Plusz mellé a mozgás. Ha azt nézed amit írtam, és az alapján eszel, nem kell kalóriákat számolni, egyél annyit amennyivel jóllaksz.
3.
A makrotápanyagok aránya azért fontos, mert nem mindegy ki miből eszik többet. Példa: Én nem ehetek sok szénhidrátot, a szénhidrát ALAPÚ táplálkozás nálam ki van zárva, mert nálam az betegség miatt elhízáshoz vezetett. A fehérjét ugye nem lehet a végtelenségig emelni, mert a túl sok fehérje már káros, Hát akkor mit egyen az ember? Zsírt. A zsír az viszont megdobja a kalóriaértéket, mert 4- helyett 9 kalória van benne grammonként a másik két tápanyaggal szemben amikben grammonként 4 kalória van.
Mikor a szénhidrát volt a táplálékomnak legalább a fele, nem tudtam fogyni egy dekát se, inkább híztam, kivéve ha nagyon erősen koplaltam (de azt nem lehet ítéletnapig bírni)
Most, hogy a bevitelem 55-60%-a zsír, 15-20% szénhidrát, a többi fehérje, több kalóriát eszem mint korábban, mégis fogyok.:D Ezért számít inkább a tápanyag mint az összkalória. Akkor is ha konkrétan valaki nem beteg. Mert amúgy az a tapasztalatom, hogy amióta átálltam, sokkal jobban is érzem magam. Csak épp nem tudtam, hogy így is lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!