Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Tapasztalt kalóriaszámlálók,...

Tapasztalt kalóriaszámlálók, ha ez tényleg kb.1000 kalória, és fizikai munkát végzek, akkor hogyhogy nem fogyok?

Figyelt kérdés

A kajám mindig ugyanaz, ezt nem választhatom meg sajnos, mert munkahelyen lakom, ott étkezem.

Reggeli: 1 normál fehér zsemle, 3 vékony szelet gépsonka, 1 közepes paradicsom, 3 dl 3,5%-os tej

Ebéd: változó, de a mérték kb. kétmaroknyi. Lehet kis kocka lasagne, két kis szelet pizza, pörköltszaft krumplival vagy tésztával, bolognai spagetti sajt nélkül, bécsi szelet (papírvékony és kicsi). Mindig eszem mellé egy marék zöldsalátát öntet nélkül.

Uzsonna-vacsora: közepes adag vegyes saláta, 3-4 vékony szelet gépsonka, 3 vékony szelet trappista sajt, 1 főtt tojás.

Napi folyadék: 3 dl tej, 1 l zöld tea 1 ek virágmézzel, 2,5 dl Nescafé 3 in 1, fél liter csapvíz (többet képtelen vagyok, így is mindig vécére járok).

Mozgás: nyolc órában könnyű fizikai munkát végzek, emellett letrappolok 10-20 km-t. Mindig megizzadok, nyáron végig szakad rólam a víz, izmaim is nőttek az elején, már nem, mert megszoktam.

Mégsem változom egy dekát sem, és zsíros vagyok. Pajzsmirigyproblémám nincs, az emésztésem jó, a vérképem tökéletes.

2019. márc. 7. 15:51
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Azért, mert egyszerűen nem fér belém annyi kaja. Akkor nyeszlett és puhány voltam, semmi erővel, talán azért ettem annyit, ma ugyan jóval nagyobb a teherbírásom, és lassabban fáradok el, kevesebbet eszem, mégis több rajtam a zsír.

Naponta van székletem, általában egyszer, néha kétszer, akkor talán nem annyira lassú az anyagcserém, esetleg lehet, hogy a felszívódásban van valami hiba? A háziorvosom szerint még több lenne az igényem, ha éhes vagyok, több okosat nem tudott mondani. Vérképet csinált, az alapján hematológiai bajom nincs, belgyógyászatra nem mentem, mert képen röhögne, ha előállnék ezzel a "miért stagnál a súlyom, ha nem is zabálok" szöveggel. Szerinted milyen irányba lenne érdemes mennem?

2019. márc. 7. 20:30
 12/23 A kérdező kommentje:
Egyébként az egyik válaszoló szerint az 1000 kalória tévedés, valószínűleg van az 2000 is.
2019. márc. 7. 20:32
 13/23 anonim ***** válasza:

Szerintem is több kalóriát viszel be,mint 1000 ez 100%.

Írtad,hogy este elcsensz a konyháról gyümölcssalátát amit gondolom ilyen konzerves agyoncukrozott sali lehet. Pl ezt is zárd ki,ha iszonyatosan akarsz valami édeset enni inkább egyél meg 1db almát,vagy 1 db banánt,de ezeket is számold bele a kajádba kb 100-150 kalóriának vedd.

Az ebédedet én amúgy kb 800-1000 kalóriának tippelem,az ilyen konyhán készített ebéd zsírban tocsogva,agyon lisztezve,cukrozva készül. Azért egy müzis tálnyi makaróni baromi nagy adag. 100g tésztában valahol 250-450 kalória van típus függően és akkor ki tudja mennyi olajat önöttek rá,plusz a húsos zsíros feltét.

A reggelid nem mondanám jónak ,mert ott is baromi sok kalóriát beviszel.

Szerintem olyan napi 2300 körül eszel,néha kicsit többet néha kicsit kevesebbet.

A mozgás ezekszerint nem napi 20km,inkább 5km az..

Jó lenne tudni magasságodat,súlyodat. Kiszámolni mennyi az alap kalóriaigényed.

2019. márc. 8. 09:25
 14/23 anonim ***** válasza:
tej, nescafé 3 in 1, méz felesleges kalória, az utóbbi kettő cukorral van tele. Ebédet mivel nem te készíted, nem tudhatod mennyi kcal van benne. Tele tehetik zsírral, cukorral, sajttal stb. Szóval ilyeneken könnyű elcsúszni.
2019. márc. 8. 10:44
 15/23 A kérdező kommentje:

Nem, a gyümölcssali teljesen friss gyümölcsből készül cukor nélkül. Reggelire pedig megint csak nem tudok mást enni, akkorra még nem készültek el a saláták, csak zsemle és felvágott, sajt van kirakva. :( Ha reggelre nem eszem ennyit, összeesek, héttől kezdődik a hajtás, fél 12-kor van ebéd. Egyébként osztrák konyha, tehát nem zsíros, nem tocsog, de olyan íztelen is...

172 cm vagyok és 61 kiló. 3 éve 51 voltam, aztán izmosodtam 55-ig, onnantól elkezdtem hízni, pedig már csak feleannyit ettem. 37 éves vagyok egyébként, és nő, ha ez számít.

2019. márc. 8. 17:03
 16/23 anonim ***** válasza:
Na, szerintem az olvasók közül most sokan ledobták a jelet. 172/61 az kb. 20-as BMI, tehát valahol a normálnak az alsó fele, az 51kg meg nagyon kevés (exem volt 164/47, a bordái látszottak, a vádlija vékonyabb volt mint az én alkarom, pedig nem vagyok óriás).
2019. márc. 8. 17:25
 17/23 A kérdező kommentje:
51-gyel sem látszottak a bordáim, de vékony voltam, ez tény. Most sem vagyok kövér, és ezt egy szóval nem is mondtam. Zsíros vagyok, rengeteg háj van a fenekemen, combomon, hasamon, még a karomon is érezhetően zsír van a bőr alatt. Ezt a zsírt akarom eltüntetni, mert a 6 kiló többlet pont elég volt arra, hogy ruhatárat kelljen cserélnem. Nem érzem jól magam így, az 55-öt szeretném vissza.
2019. márc. 8. 17:43
 18/23 anonim ***** válasza:

"Naponta van székletem, általában egyszer, néha kétszer, akkor talán nem annyira lassú az anyagcserém,"

Anyagcsere sejtszintű folyamat, nem a táplálék átfutási idejére vonatozó adat.

2019. márc. 8. 20:14
 19/23 anonim ***** válasza:
Na jó most én is eldobtam az agyam :DD Azt hittem egy féri ír. Plusz ezzel az adattal nem hiszek neked még inkább,hogy csak 1000 kalóriát eszel,ha így lenne fogynál. Vagy két napja élsz 1000 kalórián és várod az eredményeket? Én nő 173 cm 57kg vagyok ,kb napo 1500 kalóriát eszem néha többet,semmit nem mozgok,ülök és fekszem kb egésznap. Érdekes..te meg 1000 kalória,20km séta és semmi? Hmm genetikai csoda :D
2019. márc. 9. 11:09
 20/23 A kérdező kommentje:
Vegyél vissza, szerinted mi a nyavalyáért tettem fel a kérdést, ha nem azért, mert tudni akarom az okát? Az 1000 kalóriát nem én találtam ki, nem értek ehhez, sose számoltam eddig. Ellentétben a napi kilométereimmel. A válaszok között pedig egyéb infót is találtál volna, ha nem egyből nagy arccal nekiállsz itt osztani.
2019. márc. 9. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!