Kalóriaszámlálók, hogyan lehetséges ez?
Az alkoholistáknak általában tönkre van menve a gyomruk, ezért nem tudjak felhasználni a bevitt energiát.
Az Akinsosoknál meg egyszerüen folyamatos hasmenés miatt ugyanaz a hatás, mintha valaki hashajtózná magát.
Szóval egyiknek sem a kalóriabevitellel van problémája, hanem az emésztörendszere nem müködik, vagy csak alig.
A kalóriaszámolás a normális étrendekre vonatkozik, nem olyan esetekre, ahol valaki tudatosan megszünteti az emésztését.
Alkohol esetén 1 LITER pálinka kb 2000-2400 kcal, ami egy felnött ember esetében még böven az alapszükségletre elég, de napi egy litert pálinkából vagy más töményböl senki nem tud meginni, mert abba belehalna.
1 liter bor kb 700- 950 kcal között van, ebböl is a napi kalóriaszükséglet minimum 3-5 liter lenne, a sör meg még kevesebb kcal-t tartalmaz (1 liter 440 kcal - a napi alapszükséglethez 5 litert kellene fogyasztani). Emellett az alkoholisták többsége nem eszik - mert nem jut rá, és az emésztörendszerük sem müködik.
Az Atkins, meg egyéb egyoldalú diéták meg részben azon alapulnak, hogy a szervezet csak egyféle élelmiszerböl származó energiát alig tudják asznosítani.
Az alkoholkalóriától önmagában nem tudnak hízni, mivel az alkoholt nem tudja elraktározni a szervezet. Vagy belép az energiatermelésbe, vagy egyszerűen kiürül. Hízni csak abból tudsz, amit az alkohol mellett megeszel (feltéve ugye, hogy az étel+alkohol együtt túllépi a kalóriaszükségletedet). A csontsovány alkoholista jellemzően alig eszik.
Másrészt, az alkohol potenciális kalóriatartalmát nem nyeri ki 100%-ban a szervezet, mivel folyamatosan ürül már alkoholként, illetve köztes bomlástermékek formájában is. Így általában a krónikus alkoholisták napi alkoholfogyasztása sem fedezi el a kalóriaszükségletüket, még azzal a kevés étellel sem, amit magukba nyomnak.
nos én nem tartom magam krónikus alkoholfogyasztónak, de szeretem a sört és nem mondtam le róla a fogyókúrám során sem, ugyan annyit ittam amennyit megkívántam a fogyózás előtt is hétvégente vagy baráti összejöveteleken ahogy adódott
szigorúan a kajáknak számoltam a kalóriáit, a kenyérfélékről és a cukor üdítőkről teljesen letettem, a zsíros dolgokról úgyszintén
így is eredményes a diéta, már van némi látszata
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!