Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Tényleg csak a deficit számít?

Tényleg csak a deficit számít?

Figyelt kérdés
3 hónapja fogyókúrázom, ma egy kicsit elengedtem magam, mert nagyon hiányoztak a nasik az életemből. Nem léptem át a keretemet, de ma csak 1x ettem főtt ételt, ami csirkemell volt párolt zöldséggel, a maradék kalóriát, pedig nasikból vittem be. Vajon ugyanúgy fogytam ma, mint a többi napon, vagy ezzel így csak súlyt tartottam?
2019. febr. 25. 19:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Talán igen. Nem vagyok szakértő, de eddig bejött. :)

Most hétvégén haverokkal én is bekajáltam rendesen. Kb. A napi adagom 4-5x ét. Másnap nem magyon voltam éhes. Csak egy kis fehérje shaket ittam estére. Másnap, azaz ma meg kihagytam a reggelit, de utánna normálisan folytattam a "diétám". Nem lettem semmivel sem kövérebb.. :)

2019. febr. 25. 20:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Deficittől fogysz, ehetsz akár sült krumplit is hamburgerrel, ha kevesebb kalóriát viszel be mint amennyit elégetsz még így is fogyni fogsz. Szimplán könnyebb egy kiegyensúlyozott étrend mellett deficitesen étkezni, mert a nasikban sok a kalória és hamar megéhezel újra. Ha benne voltál a keretben ugyanúgy fogyhatsz egy ilyen napon is.
2019. febr. 25. 22:57
 3/4 anonim válasza:
Fogyásban csak a deficit számít. Csak azért érdemes a kalóriaszegény ételekhez fordulni, mert sokkal többet ehetsz, ergo nem leszel éhes, és nem eszel túl. Ha csokiból eszel meg 1600 kcal-t, ha salátából, végsősoron mindkettő 1600 kcal.
2019. febr. 25. 23:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Ritkán belefér, sőt. Mondjuk ha folyamatosan nasikából viszed be azt a valahány kalóriát, akkor csak a narancsot eteted, és még az izomzatod is összeesik. Akármit mondanak, nem mindegy, hogy milyen minőségű a bevitt tápanyag. Bár ha nem testépítő életmódot folytatsz, akkor teljesen mindegy.
2019. febr. 28. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!