170g szénhidrát/40g zsír vagy 150g szénhidrát/60g zsír. Számít valamit, ha a kalória mindkét esetben ugyanannyi és megvan a deficit?
"Számít valamit, ha a kalória mindkét esetben ugyanannyi"-Nem nagyon számítana, ha ugyan annyi lenne a kettő, de nem az.
170*4+40*9=1040
150*4+60*9=1140
Amúgy szerintem hacsak nincs valami betegséged, akkor nem számít az a 20gramm eltérés, meg úgy se fogod tudni minden nap grammra pontosan kiszámolni, hacsak nem ugyan azt eszed minden nap.
20 gramm semmi se, olyan nincs, hogy 170-et kell enned és kész.
Még ha levinnéd a felére, negyedére és megdobnád a zsírt, na az már egészen más világ lenne...
Csináld, ahogy neked jó. Állítólag egyeseknek bekavarhat a szénhidrát (de akkor sem mindegy, milyen szénhidrát), de pl. én tudom magamról, hogy nekem csak a deficit számít. Viszont deficitet csak kevés ch-val érek el, így nyilván azt csökkentem le. De másnak lehet jobb a sok ch, ha azzal érzi magát jól s azzal lakik jól.
A dietetikusnak alapból fogalma sem lehet, hogy téged mi laktat s mi ad több energiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!