Ti érzitek laktatás szempontjából a különbséget aközött, ha megesztek ugyanannyi light terméket, mint zsírosat?
Pl. mozarella, natúr joghurt, light sajt vagy normál.
A zsírosabb benneteket jobban laktat?
Őszintén szólva irtózom a light cuccoktól, de a zsírosabb ételek jobban laktatnak, persze. Már adott súlyban, mert adott kalóriánál bejön az, hogy a fehérje a leglaktatóbb makrotápanyag, amely általánosság rám valószínűleg igaz (mivel bitang sok kalóriával lakom jól, kerülöm az egészségtelenül sok fehérjét és a szénhidrát nem laktat, mindig eléggé zsírosan eszem, nem teszteltem le, mi történik, ha pl. megeszem 1 kiló nyulat, bár sejtem).
Persze mindenki más, de engem a fehérje laktat, zsírral. A többi mellékes. Térfogat, rost, víz, ezek nem szoktak számítani. A zsír is rosszul laktat, ha nincs mellette elég fehérje.
Van, akit az egyszerű cukor laktat, ami érdekes, de ilyen érdekes az ember.
Én eddig a light joghurtot és trappistát hoztam be az étrendembe, laktatásban (vagy akát ízre) kb semmi különbséget nem vettem észre.
De engem a zsíros ételek (ugyanannyi kalóriával számolva) sosem laktattak annyira, mint a fehérjében(/szénhidrátban) gazdag kaják.
Köszi.
Miért irtózol a light ételektől?
Még mások hogy vannak a fentivel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!