A light termékeknél a zsírt kivonják? És mivel helyettesítik, hogy ugyanolyan állagú legyen?
A light kifejezés nem kimondottan egyenlő a zsírszegénnyel bár legtöbbször ezt kell alatta érteni igen.
Light termék tulajdonképpen az amiben az energiaérték legalább 30% -al csökkentett az "eredetihez" képest.
Pl,hogyha a light mondjuk egy zsírszegény joghurtot jelent,ha megnézed a tápérték táblázatot akkor látod,hogy valóban kevesebb zsír van benne, viszont általában több cukor.
Ha a light kevesebb szénhidrátot jelent, mondjuk egy pékárunál, abban az esetben több zsír van benne mint átlagos társaiban, esetleg több rost.
Nagyon vigyázni kell ezekkel a light termékekkel, sok esetben az égvilágon semmivel sem jobban, én nem ajánlom senkinek őket.
Előttem szólóval tökéletesen egyetértek.
Én tömbbe veszem a SPAR-ban mert úgy 100Ft-al olcsóbb kg-ja majd szétvágdosom darabokra. Becsomagolom és pár nap alatt megeszem.Tolle light trapista a legjobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!