Hogyan fogyjak ha nem merek tornázni?
Tudom, a kérdés kicsit hülyén hangzik.
Szóval kcalt számolok. A napi keretem 2000-2200 körül lenne, èn ezt 1500-ra fogtam vissza. Viszont ez csak az evésben nyilvànul meg, sportolni nem sportolok. Ennek fő indoka hogy mások előtt egyszerűen nem merek sportolni. Edzőterem ìgy kizàrva. Pàrommal egyforma munkaidőben dolgozunk, egyszerre vagyunk otthon, de előtte sem merek!!(mondjuk a lakás is pici, 40 m2, szóval elférni sem nagyon lehet).
Kutyával sétálok napi 1.5-2 órát, ennyi "sport" elèg?
Mivel kalóriadeficit van, fogyni fogsz. Én is fogytam, amikor deficitben ettem s nem mozogtam semmit (pont a fogyásomkor még sétát sem, amit mindig máskor, elég rendesen, végig a hízásom alatt is).
Mozogni persze kell az egészséghez, igenis tedd. 2 óra séta kiváló, azzal én már elégedett szoktam lenni, főleg ilyen időben. Most túl meleg van sétálnom, heti pár órám van (szigorúan árnyas erdőben), amúgy biciklizek, de az is kezd mazochizmus lenni. De kell. Mozgás nélkül rossz, sok szempontból fontos.
Először én is tartottam tőle, milyen lesz kocogni, vagy biciklizni, mert se profi futó cuccom nincs, se profi biciklim, meg ráadásul lötyög a húsom, amikor futok, mert sport nélkül fogytam eleinte, de ahogy elnéztem, az emberek éppen lekakilják, ki miben, vagy hogy fut.
Egyszer láttam egy túlsúlyosabb egyént futni, és egyáltalán nem az fordult meg a fejemben, hogy na nézd már, fut a koca, hanem elismeréssel gondoltam rá, mert nekem nem sok súlyfeleslegtől kellett megszabadulnom, tehát ő sokkal nagyobb kihívással nézett szembe, mint én.
Hidd el, sokféle embert láttam futni, mezitlábast, kövéret, soványat, de senki nem bámul senkit, erről biztosíthatlak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!