Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ennyore szigorúan kell ezt...

Ennyore szigorúan kell ezt vennem, vagy csak simán váltsak életmódot?

Figyelt kérdés

Letöltöttem dgy kalória számolós appot ami segít a célomhoz merten kiszámolni miből mennyit kell egy nap bevinnem, viszont 1685kcal szerintem nagyon kevés.. legalábbis azt vdszem észre hogy mióta elkezdtem edzeni és változtatom át az étrendem egészségesebbre és 1685 kcalt eszek egy nap konkrétan dstére olyan éhes vagyok hogy el sem hiszem.. most akkor? Ennek így kell mennie vagy ez nem jó?

Kérlek titeket vaalki adjon tanácsot, azt még hozzáirnám, hogy csak pár kiló miatt kezdtem bele, mivel nyár előtt nem sikerült leadni mindet és nyaralás során majdnem vissza jött a leadott pár kg. Ha valaki tudna segíteni megköszönném, privátban írok részleteket miket edzek stb ha valaki tudna tippeket adni a folytatáshoz

20L

2018. júl. 27. 19:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kevés ez a fogyáshoz. Teljesen jó.

Nem túl durva.

2018. júl. 27. 19:29
 2/7 anonim ***** válasza:
59%

Ez nem igazán kevés, (hacsak nem vagy közel 2 m magas), viszont ha éhes vagy emellett, akkor az összetétele nem jó az étrendednek!

Ha sok rostos élelmiszert (zöldségfélék) fogyasztasz, emellett szénhidrátok, zsírok is vannak az étrendben a fehéjék mellett, akkor garantáltan nem leszel éhes.

Ha csak rizst meg csirkemellet eszel, akkor viszont ne csodálkozz, az nem elég

2018. júl. 27. 20:01
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Második, a szűkebb családomban mindenki garantáltan éhes lesz ennyivel az általad írt stílusban. Ennyire azért nem lehet általánosítani.

Kérdező, nem tudom, hány centi, hány kiló vagy s mennyit mozogsz, hogyan ettél eddig (főleg mennyit). Ezek azért fontosak. Én rengeteg evéssel híztam el. Utána igen remek étrend kellett a 2000 kcal tartásához (heti 1-2 nap azért fölémentem) és évekig képtelen voltam alámenni, sok fogyás után sem. Van, aki nehezen lakik jól, az vagy keressen egy még jobb étrendet, változtasson az elosztáson, vagy mozogjon többet. Végső esetben pedig tűrje az éhezést, de remélem, ez csak igen ritka esetekben elkerülhetetlen.

1685 kcal szerintem is nagyon kevés, főleg, ha aktív vagy. Akkor egyél többet, úgysem lehet tudni előre, mennyivel fogysz. Plusz ha csak pár kilóról van szó, nem gond, ha lassan megy (persze van, aki inkább megnyom 2-3 hetet, mintsem lazábban fogyjon 2 hónapig).

2018. júl. 27. 20:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, mi az alap kalóriaszükségleted. Ha extrém mértékben el vagy hízva, vagy olyan intenzíven sokat mozogsz, hogy napi 2600 kcal a napi kalória szükségleted, ahhoz képest a kb. -1000 kcal tényleg sok. (Csak összehasonlításképpen: nekem akkor lenne 2600 kcal a napi szükségletem, ha nehéz fizikai munkát végeznék, és utána még kocognék fél órát. Vagy a jelenlegi életmódom mellett minden nap futnék másfél órát. Vagy ha 120 kilós lennék. Amúgy 58 kiló vagyok).

Tudni kellene, hogy mennyit mozogsz, és milyen magas vagy, mert amúgy az 1685 nem tűnik olyan kevésnek nekem. Én súlycsökkentés alatt 1400 kcal-t ettem, most eszek súlytartással 1800-at. Persze nem csak azt kell figyelni, hogy mi mennyi kalória, hanem az összetételt is kell nézni, vagyis szénhidrát, fehérje és zsír aránya is jó legyen. Ha ez jó, akkor nem alakul ki sóvárgás, és éhségérzet. Én sose voltam éhes a "diéta" alatt, csak a nassolás utáni vágy maradt meg, de az más, mert az a cigi helyett jött.

2018. júl. 27. 21:03
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszaitokat, szinte rendszeresen sportolok, kissebb kihagyás és oda nem figyelés miatt csúszott fel az a pár kiló (2kg amúgy) a régi súlyomhoz kepest, de szeretnék kb 70kgra fogyni, formásodni mert picit megcombosodtam. Egyébkent 184cm vagyok és jelenleg 76kg
2018. júl. 27. 21:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 173 cm vagyok és mikor 69 kg voltam, 2400 kcal-nál már fogytam. Biciklivel járok dolgozni, ami hétköznap 2x13 km, emelkedő is van benne, kb másfél óra összesen, elég gyorsan megyek. Egyáltalán nem érzem úgy, hogy sokat mozgok, mert 10 éve ilyen távolságról biciklizem be minden nap, nekem ennyi mozgás az alap, nem a sok - de valójában ez nem kevés. Mikor a különböző diéták mintaétrendjénél meglátom a mennyiséget, mindig nagy kerek szemekkel nézek, mert nekem ez a fél fogamra se lenne elég.

Szóval simán lehet, hogy neked jóval több kell. Szerintem először ne úgy csináld, hogy kiszúrsz egy kalóriakeretet és annyit próbálsz enni. Inkább az első egy-két héten csak jegyezz fel mindent, szándékos étrendváltoztatás nélkül. Lehet, hogy már ettől elkezdesz majd fogyni :-) Ha nem, akkor lépésenként csökkentsd a keretet, amíg el nem kezdesz fogyni olyan tempóban, amit szeretnél.

2018. júl. 28. 09:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom, meglátjuk mi lesz belőle. Az biztos, hogy továbbra is kizárom a fehér lisztet meg nagyrészt a cukrot is.. meg az állati eredetű tejeket is. Eddig annyo változást látok hogy jobb az emésztésem nem fáj a gxomrom olyan sokszor.
2018. júl. 28. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!