Mi értelme van a kalóriaszámlálásnak?
Az az értelme, hogy a számolás miatti információval sokkal könnyebb meglátni, hogy mennyit ehetsz a megfelelő fogyáshoz. Úgyhogy természetesen sokan így fogynak le.
Informatív.
Évek óta számolok (nem mindennap, mert eléggé macerás, de abbahagyni is nehéz, megszoktam s kíváncsi is vagyok), általában evés után s máig képes vagyok meglepni magamat. A saját szemszögemből alig ettem s máris 1600 kcalnál vagyok. Vagy teleerőltettem magam, amennyi étellel csak tudtam, aznap már nem akarok enni és 980. Nem ez a tipikus, de azért előfordul. Normál ételekkel még megvagyok számolás (és fogyás) nélkül, de szokatlan ételt eszem vagy beesik egy plusz étkezés és máris +800 kcal. Számolással ezek lelepleződnek.
Plusz én a makrókat is számolom egyúttal, szeretem tudni, hogy azokkal hogyan állok, több szempontból fontos.
A testépítők tipikusan számolnak makrókat, anélkül nagyon bizonytalanná válik a szálkásítás vagy tömegelés, mert nem tudják, mennyit is kéne enniük.
"Aki fogyni akar egyen kevesebbet"
Épp emiatt számolják a kalóriákat.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!