Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mi értelme van a kalóriaszámlá...

Mi értelme van a kalóriaszámlálásnak? Kinek mi a véleménye erről?

Figyelt kérdés

Egyes kérdéseknél ebben a kategóriában már úgy érzem, hogy egyeseknél betegesen megy ez a számlálgatás.

Ha az ember rendszeresen mozog, tornázik, egészségesen étkezik, tehát odafigyel mindenre, akkor fölösleges ez a számlálgatás. De akkor mégis kik és miért csinálják ezt?

(Mellékesen megjegyzem 159 cm vagyok 51 kg és teljesen meg vagyok elégedve magammal, mert odafigyelek a táplálkozásomra és a mozgásra is és még soha nem is számlálgattam a kalóriabeviteleket.)

2014. nov. 9. 14:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
56%
Ha 51 kilio vagy, megertem hogy soha nem szamolgattal kaloriat,de ne iteld el,aki ezt megteszi,mert legalabb tesz erte.Van akinek nem eleg vagy nem ennyire egyszeru jo alakot elernie vagy egyszeruen nem tudja melyik az egeszseges,de fogyni szeretne es ezert szamolgatja....
2014. nov. 9. 14:47
 2/25 anonim válasza:
25%
Ezt én se értettem soha. Én hat hónapja adtam le 24 kg-ot, amit azóta se szedtem vissza:D. Egyszer se számoltam kalóriát. Rendszeresen mozogtam és tudatosabban étkeztem. Továbbá megadtam a szervezetemnek amit kívánt (ezzel lehet sokan nem értenek egyet), azaz ha úgy éreztem, hogy "Édességet akarok!" akkor nyugodt szívvel ettem azt is. :)
2014. nov. 9. 14:51
 3/25 A kérdező kommentje:

Ezért az alakért azért keményen megdolgozom, plusz azért, hogy tartsam a súlyomat. Mikor abba hagytam 11 évesen az úszást, hirtelen felszedtem 5 kg, de leadtam.

Jó, számlálgassa a kalóriákat, ha ez neki jobb, de ne betegesen, hogy ha már pl 20 kcal-val többet eszik, akkor már lelkiismeret-furdalása lesz és itt kér tanácsot, hogy most mit tegyen..meg ehhez hasonlóak.

Véleményem szerint azt azért tudja az ember, hogy az édesség, a gyorséttermi kaják, meg a kenyér, tészta hizlal. Viszont ha lemozogja, akkor nem is kell itt számlálgatni, hogy most ez a kenyér, meg az nem is tudom már mi, mennyi kalória.

2014. nov. 9. 14:56
 4/25 A kérdező kommentje:

2-es kommentelő:

Gratulálok a sikeres fogyásodhoz és kívánom, hogy meg is tudd tartani! :)

2014. nov. 9. 14:58
 5/25 anonim válasza:
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy. :) További minden jót! :) 2-es voltam
2014. nov. 9. 15:05
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Önmagában semmilyen étel nem hizlal.

Csak akkor, ha többet viszel be belőle, mint kellene.

És itt jön a képbe a kalóriaszámolgatás.

Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy az ún. "egészséges" ételektől is simán el lehet hízni, ha valaki nem tudja, hogy mennyit ehet.

Nem csak a csokikától, chipsztől lehet az ember hájas.

És azoknak, akik a felnőtté válás során nem tanulták meg (mert nem volt kitől - a szülők se tudták a mértéket), hogy miből mennyit lehet,

NAGYON IS hasznos lehet a kalóriaszámolgatás egészen ADDIG, míg ki nem alakul az a szemmérték, amivel te, szerencsés kérdező rendelkezel.

2014. nov. 9. 15:22
 7/25 anonim ***** válasza:
37%

Ezt én sem értettem soha. Sok hónapja én is tettem fel egy hasonló kérdést. Kb. mindenki nekem esett, hogy igen is lehet nap mint nap ezeket számolni, meg nézni az ételeken a felírtatokat.

Erre írtam, hogy ha esetleg többet ennék valamiből a kelleténél, akkor ennek tudatában, többet is mozognék.

Lásd mondjuk egy karácsony vagy hasonló eset.

Majd valami edző szerűség (vagy csak annak adta ki magát), úgy nekem esett, mint a tehén a fiának, hogy hogy képzelem, ilyen nincs, és ha neki valaki ilyet csinálna az edzésen akkor ez meg az lenne, és igen is minden nap kell kalóriát számolni, és azt semmiképp nem szabad megszegni, és nincs olyan, hogy akkor az ember többet mozog.

De akkor végre találtam magamon kívül valakit, aki nem tartja ezt a dolgot élet-halál kérdésnek. :)

2014. nov. 9. 15:39
 8/25 anonim ***** válasza:
Total egyet ertek az elottem szoloval.Es mellesleg 5 kg leadasa nem sok,azert ahhoz annyira nem kell dolgozni....
2014. nov. 9. 15:39
 9/25 anonim ***** válasza:

ma 14:51

Leírnád, hogy mit ettél, hogy fél év alatt 26 kilót fogytál? Mert én is fogyni akarok legalább ennyit. Minden nap rendszeresen járok 1/ másfél óra edzésre egy konditerembe. Mindenhová gyalog járok, fizikai munkát végzek- Szinte csak csirkemell, lazac, halat eszem, rizzsel sok zöldséggel. Nem eszem édességet, és cukros dolgokat sem. Mégis 1 hónap alatt jó ha 2 kiló lement. Én éppen azon agyalok, hogy csak kalóriát kéne számolnom mert valamit rosszul csinálok, de mit?

(ja egész héten jó ha megeszek 3 zsömlét és lisztes dolgokat sem igazán eszek) mégsem fogyok. Az edzéstervem meg szakképzett tréner által van összeállítva. Ti mit esztek, hogy fizikai munka mellett ne legyetek állandóan éhesek?

2014. nov. 9. 16:17
 10/25 anonim ***** válasza:

Nálam a mozgás nem jött be, csak a kalóriaszámlálás.

Most pl fizikai munkát végzek, és azt eszem, amit akarok, cserébe, dagadtabb vagyok, mint valaha. Ha viszont szigorúan megnézem, mit eszek, akkor fogyok. Szerintem nagyon szuper módszer, mert gyakorlatilag majdnem minden lehet enni, de legalább tudod a mértéket, hogy mennyit lehet belőle enni.

2014. nov. 9. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!