Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Elhataroztam lefogyasztom...

Elhataroztam lefogyasztom unokatesom. Jol csinalom?

Figyelt kérdés

165 centi es 93 kilo. Nagyon nagyon soknak talalom, a szulei nem foglalkoznak ezzel, de nekem sokszor panaszkodik. Oszinten elmondta, szeretne tenni erte, igy velem jar edzeni, illetve etrendet irtam neki. 8osztalyos!

Igy nez ki egy napi etkezese

Reggeli: 3 szelet pufi rizs+ 3 szelet csirkemell sonka+ zoldseg

Tizorai: 1 db banan

Ebed: 20 dkg csirkemell+ 30g barna rizs+ salata

Uzsonna: ugyanez csak 10-15 dkg csirke es 20g rizs es sali

Vacsora: tojasrantotta - 3 tojasbol abbol szigoruan csak 1 sargaja- zoldseggel (nincs ch- innentol)

A banan tudom nem a legszerencsesebb, de nem akartam olyantol elvenni a "cukrot" teljes mertekben aki ezen elt.

Persze valtozatosan eszik. Ez csak egy napja.

A kerdesem az lenne, hogy ez eleg szamara? Ehesnek kicsit ehes. Noveljem az adagjait?

Mindennap kuldenie kell a kepet.

Edzeni pedig edzoterembe edzunk, sulyzos edzeseket kardiot es infratrainer.

2018. máj. 11. 18:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az elég tipikus szálkásító diéta: 1,5-2 g/feleslegmentes ttkg fehérje, 0,5 g/ttkg zsír. Persze a zsír lehet sokkal több is, csak akkor a szénhidrát kevesebb, ahogy tetszik, de lehetőleg ne legyen mindkettő magas, az szerencsétlen kombó. A szénhidrát- és zsírmennyiséget az emberhez célszerű szabni, mivel ki ezt, ki azt nem bírja fizikailag vagy lelkileg, kinek a zsír, kinek a szénhidrát ad inkább energiát az edzéshez (kalória értelemben mindkettő, de érzésre ez nem így működik), kinek mindegy. A lényeg, hogy a kötelező minimum legyen meg zsírból, ahogy az egyén jó közérzetéhez, energiaszintjéhez, tápanyagbeviteléhez szükséges szénhidrát is. A fehérje pedig legyen a megfelelő sávban :) Kicsit 1,5 alatt sem lenne feltétlenül tragikus, a fehérjeigény kicsikét egyéni, de biztosabb magasabban, ráadásul a fehérje laktat a legjobban, sokunknak érdemes kimaxolni (ha pedig lelkileg is fontos számunkra, mert a fehérjeforrásainkat nagyon szeretjük, még egy pont mellette). De 2 g/feleslegmentes ttkg fölött vagy 1 alatt semmiképpen ne legyen, fogyáskor és tömegeléskor pedig inkább 1,5 legyen az alsó határ.
2018. máj. 12. 14:32
 12/16 anonim válasza:
Látom, nagyon sok szakértő tanács jött. Én csak egy apró trükköt szeretnék megosztani: evés után ugye kell egy kis idő, amíg a jóllakottság érzete eljut az agyba, ráadásul valószínűleg nagyon erős az édesség vagy desszert iránti vágya is. Ezt én úgy csaptam be, hogy főétkezés után elszopogattam egy cukormentes cukrot szép lassan. Ennyi idő alatt elkezdett a jóllakottság érzete kialakulni, és megvolt a desszert-tudat is. Ezt követően pár perc elteltével fogat mostam. Fogmosás után nem kívánom a nassolást, amíg meg nem éhezem. A cukormentes cukorral annyiból kell vigyázni, hogy napi két darabnál többet lehetőleg ne egyen, mert az már egyrészt étvágygerjesztő hatású is lehet, másrészt felfúj vagy hasmenést okoz.
2018. máj. 12. 20:16
 13/16 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok szakértő, de szerintem a reggeli nagyon kevés, főleg, ha suliba jár, és ott van ugye tesi óra, a tanórákon koncentrálni kell stb. Én pufi rízs helyett teljes kiörlésű zsemlét adnék light margarinnal gépsonkával és sok-sok zöldséggel. Tízórai is lehetne hasonló. Mivel ő még fejlődő szervezet lehet, hogy elég lenne csak az egészségtelen dolgokat lecserélni egészségesekre (finom liszt helyett teljes értékű gabona (zabliszt, teljes kiőrlésű tönköly liszt), cukor helyett édesítő, cukros üdítő helyett víz, zsír helyett én most Ez coat sprét fogok használni (majd meglátjuk, hogy mennyire válik be), rízs helyett bulgur, én a krumplit is cserélném zellerre,vagy édesburgonyára, tejtermékekből csak alacsony zsírtartalmú, margarinból is csak light, magvak tiltólistásak (fogyós időszakban), és napi szinten mozogni, amit én gyors sétával, úszással kezdenék. Mindíg legyen otthon valami egészséges nass. Ne érezze, hogy minden amit szeretett tiltólistás, mert egy idő után fel fogja adni. Nekem van egy favorit muffin receptem ami nagyon egészséges, és egy muffinban nincs 100 kalória (ha érdekel megírom), ilyen dolgokat is ehetne nem kell koplalnia, legyen mindig valami a hasában, csak tanulja meg, hogy mit szabad ennie.
2018. máj. 12. 22:42
 14/16 anonim ***** válasza:

Kevés, kiszámoltam ,a zöldségeket nem tudom mik ,de azok nélkül ez csak 900 kalória. A fehérje 100 gramm körül,ez rendben van,a szénhidrát szintén 100 gramm körül ,ami sok vagy kevés is lehetne a zsírtól függően,ami eszméletlen kevés, 11 gramm.

Szerintem több zsír kéne valamivel ,ha egy kicsivel,akkor a ch-ra is dobni, vagy sokkal több zsír és akkor elég a szénhidrát .

Én 1800 kalóriára felvinném,ha edzés is van .

2018. máj. 13. 10:47
 15/16 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek :) igyekszem megfogadni a tanacsaitokat :) kesobb pedig irok, hogy milett 🤷🏼‍♀️☺️☺️
2018. máj. 14. 07:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha mértek egy testzsírt, akkor írok neki egy étrendet. Én se vagyok dietetikus, de még mindig jobban jár velem, mint veled (bocs). 😁
2018. máj. 14. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!