Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Elhataroztam lefogyasztom...

Elhataroztam lefogyasztom unokatesom. Jol csinalom?

Figyelt kérdés

165 centi es 93 kilo. Nagyon nagyon soknak talalom, a szulei nem foglalkoznak ezzel, de nekem sokszor panaszkodik. Oszinten elmondta, szeretne tenni erte, igy velem jar edzeni, illetve etrendet irtam neki. 8osztalyos!

Igy nez ki egy napi etkezese

Reggeli: 3 szelet pufi rizs+ 3 szelet csirkemell sonka+ zoldseg

Tizorai: 1 db banan

Ebed: 20 dkg csirkemell+ 30g barna rizs+ salata

Uzsonna: ugyanez csak 10-15 dkg csirke es 20g rizs es sali

Vacsora: tojasrantotta - 3 tojasbol abbol szigoruan csak 1 sargaja- zoldseggel (nincs ch- innentol)

A banan tudom nem a legszerencsesebb, de nem akartam olyantol elvenni a "cukrot" teljes mertekben aki ezen elt.

Persze valtozatosan eszik. Ez csak egy napja.

A kerdesem az lenne, hogy ez eleg szamara? Ehesnek kicsit ehes. Noveljem az adagjait?

Mindennap kuldenie kell a kepet.

Edzeni pedig edzoterembe edzunk, sulyzos edzeseket kardiot es infratrainer.

2018. máj. 11. 18:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Aránylag okès
2018. máj. 11. 19:06
 2/16 anonim ***** válasza:
lehet tudnék tanácsokat adni
2018. máj. 11. 19:15
 3/16 A kérdező kommentje:
Minden tanacsot szivesen meghallgatok :) az adagokkal van problemam. Ugyanis en 52 kilo vagyok o meg szinte a duplaja es nem tudom, hogy mi eleg es mennyi kell neki.
2018. máj. 11. 19:17
 4/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon egyoldalû ez az étkezés, csirke, rízs és tojás. Ha hosszú távon így eszik, csomó vitaminhiánya lesz. Amúgy meg nem a gyümölcsöktől és a gabonaféléktől hízik el az ember, hanem inkább a túlzott zsír- és cukorfogyasztás miatt... és a cukor alatt nem a gyümölcsökben lévő természetes fruktózra gondolok, hanem a hozzáadott curkora, kristálycukor, nádcukor, agave szirup, és társai.
2018. máj. 11. 19:21
 5/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon fiatal ahhoz, hogy így meghízzon. Nincs valamilyen hormonális betegsége? Szerintem érdemes lenne a háziorvosához elmenni és kivizsgáltatni. Esetleg vannak állami dietetikusok is. Pszichés problémái nincsenek? Pl zugevő, bulimia vagy hasonlók? Egy nevelési tanácsadó se ártana. Egyen sok zöldséget, kevés gyümölcsöt, abból sajnos leginkább az alma, ami elfogadható, a banánt is kerüljétek, mint a szilvát, ananászt...

Amúgy nagyon rendes tőled, hogy segítesz neki, példamutató. :)

2018. máj. 11. 19:26
 6/16 anonim ***** válasza:
78%

Szerencsétlen, én éheznék nagyon, kiszámoltad a makrókat? Én gyorsan megtippeltem, ez nekem kemény koplalás lenne 60 kilósan is.

Amúgy akkor jó a megfelelő tápanyagbevitel teljesülésekor, ha személy szerint neki ez megfelel. Én ilyen reggeli után ebédig már megennék 2000 kcalt, az a helyzet, 2 falat ételt sosem bírtam, de ha neki jó, az egészen más.

Én inkább valami rendes fehérjésebb reggelit adnék neki, de ezt tényleg vele kéne összehozni...

A banánnal semmi baj.

2018. máj. 11. 19:27
 7/16 A kérdező kommentje:

Nem egyhangu, mert ez csak egy napja. Gyumolcsot eszik, leginkabb bogyosakat. Zabot es a kenyerbe is megengedtem neki a "love diet fele kenyeret". 1 honapot kertem, hogy tartsa szigoruan, utana lazitom neki.. inkabb az erdekelne, hogy noveljem e az adagokat. Gondolok itt 30 g rizst vagy hus adagjat noveljem e.

Igazabol a sulygyaparodasa amiatt van, mert napi 6 szelet feher kenyeret evett, nutellaval megkenve, pizza, suliba ebedelt, este bundas kenyer stb.

2018. máj. 11. 20:35
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Micsoda fegyelmezett ember már. Az ember nem szokott mást lefogyasztani (hacsak nem szakember, akit azért fizetnek), mert ez nem így működik. Nagyon akarja ezt és bízik benned, úgy látszik :)

Ha éhes, én növelném az adagot, de először is megnézném a makrókat, mert tényleg kevésnek tűnik ez...

A váltás brutális tud lenni kis deficittel is, nemhogy naggyal, ezért is finomabban kezdeném s a fogyási ütem majd megmutatja, érdemes-e csökkenteni a mennyiséget.

20-30 gramm rizs annyira semmi, 93 kilós embernek ez elég durva lehet. S miért sajnálsz tőle 3 nyamvadt egész tojást? (Én betolom a nyolcat is egy nap, az nem kalória, de laktat. Rendben, hogy neki nem kell ennyi, de 1 tojást ehet összesen meg egy kis fehérjét? Csinálok néha én is ilyet, de az ő lightos napjába férne több.)

Pláne hogy edz is, ez NAGYON kevés ételnek tűnik. 1800-2000 kcallal indítanék, ennél több esélyes, hogy izomvesztést okoz, persze ez csak kósza kalóriabázisos tipp, az egyedi helyzetet ki kell tapasztalni.

2018. máj. 11. 20:42
 9/16 anonim ***** válasza:

Hogy valaki 60 kiló vagy 90, az ilyen szempontból mindegy, mert az a +30 kiló valószínűleg mind zsír. A zsírt pedig nem kell etetni. De ez így első ránézésre nekem is kevésnek tűnik. Másodikra is. Ez nem így működik, hogy gondolsz egyet és random kitalálsz adagokat hogy azt tarsa valaki. Először is fogtok egy tolómérőt, és mértek egy testzsírt. Ez kb. érték lesz, de kiindulási alapnak jó. Aztán mértek egy kalória szükséglet, a testzsír százalék felhasználásával. Ez is egy kb. érték lesz, de még mindig jobb, mint hasra ütni. Ha megvan a kalória szükséglet, akkor össze lehet állítani az étrendet. 1-1.5g/testsúlykilogramm fehérje, 0.3-0.5g/tskg zsír, a maradék pedig szénhidrát. Aztán meg figyelitek, hogy alakul a súly. Ekkora túlsúlynál még normális a heti -1kg, aztán később belassul a tempó. 0.5-1kg között optimális a fogyás. Persze az utolsó kiló makacs, az 2 hónapig is tarthat, de ez egy darabig még nem lesz gond.

Heti egy mérés (centi is, nem csak mérleg), havi egy fénykép és testzsír mérés. Naponta felesleges (WTF??!). Az edzéssel is óvatosan, nem edzhet ugyan úgy mint te, mert hazavágja az ízületeket.

Kaja: Szénhidrátnak kalória deficitben nem a rizs a legjobb, hacsak nem kis adagokat eszik valaki, de ő nem, mert éhes.

Köles, zab, bulgur, quinoa, bab, lencse, borsó, édesburgonya, de krumpli is nyugodtan mehet, meg teljes kiőrlésű kenyér is, bár az is elég sok kalória.

Fehérje: túró, tojás, bármilyen sovány hús (sovány marhahús is mehet), hal. Számolni kell a növényi fehérjét is.

Zsír: lenmag, avokádó, olajos magok, kókusz olaj (főzéshez), olívaolaj (salátára), chia mag

Sok zöldség, gyümölcs csak mértékkel.

Édesítésre xilytol-eritritol keverék. A xylitol magában sok kalória főleg sütni, az eritritol nagy mennyiségben fosat.

2018. máj. 12. 13:05
 10/16 anonim ***** válasza:
31%

Már hogy a csudába ne kéne etetni a zsírt... Ezért is kell csökkenteni a kalóriát azonos aktivitás mellett fogyáshoz, hiszen fokozatosan kevesebb kell, ahogy fogy a zsír.

Fehérje nem kell a hájnak, plusz energia igen. Nem olyan sok, mint az izomnak, de nem kevés kell párszor tíz kiló hájnak, inkább jópárszor 100 kcal.

2018. máj. 12. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!