Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ki hogyan oldja meg a nyár...

Ki hogyan oldja meg a nyár kerti sütögetéseket okosan?

Figyelt kérdés
Tegnap grilleztünk, ketten vagyunk a párommal. jó ötletnek tűnt, hiszen grillezett hús, saláta, ezek olyasmik, amik szépen beleférnének a keretembe alapvetően. na de ketten vagyunk. Bemelegitettük a grillt, faszén, stb. vettem hőst, csináltam salátát, és rádöbbentem, hogy na de nekem ezen a grillen most azért többet kellene sütnöm, mint egy darab csirkemell... vagy nem? Ugye a fogyókúra előtt szépen sütöttünk fejenként minimum 3 szelet húst, grilleztünk zöldségeket, saláta, bagett... na amikor ezeket úgy összeadtam a kalüriaszámlálómban, volt vagy 2-3000 kcal fejenként. Azért viszont, hogy süssek fél csirkemellet, én biztos nem fogom többet beüzemelni a grillsütőt. Na, szóval a kérdésem, ti ezt hogy oldjátok meg? csak akkor sütögettek, ha sok embert hivtok, vagy mondjak le teljesen erről? Elrakni a hűtőbe és egy hétig ezt enni sem hiszem, hogy a legjobb megoldás, de akkor micsoda?
2018. máj. 6. 17:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Vedd figyelembe,hogy miből jön a kalória. 300 kalória-üres kalória-süteményből vagy 300 kalória minőségi,fehérjedús húsból. 9-es vagyok.
2018. máj. 6. 20:09
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

2000 kcal csirkemellből azért sokszoros fehérjebevitel, nagyon egészségtelen lehet... Vagy zsíros hússal számoltál 2-3000 kcalt, amiben nincs kenyér meg semmi?

Én ugyan nem grillezek, mi csak bográcsozunk, de tudom, mit tennék: jóllaknék annyival, amennyivel és kész, gondolom, nem csináljátok heti többször, bár nekem az is beleférne, egyszerűen nem ennék aznap mást. Jó étrend mellett nem tudok túl sokat enni egyszerre (csak ha igazán akarok, enyhe erőszakkal). Aki nem bírja ezt, annak is OK, ha heti egyszer van ilyen lazítós nap, sokunknak direkt kell az ilyen.

De azért megnézném, mennyi csirkemell és zöldség jön össze, mert erősen kétlem, hogy 2-3000 kcalt eszel meg belőlük.

2018. máj. 6. 20:15
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát, mi nem szoktunk ketten grillezni, csak nagyobb társasággal. :D Kettőnknek inkább megcsinálnám tálcában sütve, vagy serpenyőben, persze nem ugyanaz, de a grillsütőt sem elsősorban a faszén ízű, perzselt csirkéért meg zöldségért gyújtjuk be, hanem az alkalom meg a hangulat miatt. :D

Viszont ÉN kifejezetten szeretem hidegen is a grill kaját, nálunk pl. simán elmegy 2-3 napig, mindenki eszi. A fejenként 3 szelet hús zöldségekkel az meg egyáltalán nem is sok, 1 napi kaja. :D Bagettet felesleges az ilyesmihez enni, szerintem csak felesleges kcal meg CH.

2018. máj. 6. 20:52
 14/17 anonim ***** válasza:
Ja, és a grillre lehet tenni más husit is, vagy kolbászt, virslit, azok meg pláne elállnak a hűtőben.
2018. máj. 6. 20:53
 15/17 A kérdező kommentje:
A 2000 úgy jött ki, hogy 200 g csirkemell (220) , 250 g tarja (460), egy grillkolbász (310), plusz 10 deka olajbogyó (135), egy kevert saláta fetával meg olívaolajos öntettel (350), plusz 2 pohár bor (220). Desszertnek meg 2 sült alma (150) egy gombóc vaníliafagyival (110). Ez nyilván nem fogyókúrás kaja, de délután 4től este 10ig fogyott el.
2018. máj. 6. 21:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Mi is ma grilleztünk erektromoson, anya kenyér és hús helyett hagymát, patiszont, paprikát és sajtot grillezett többiek ettek húst, én bacont és sima kukoricasalátát.

Próbálj olyan zöldségeket amiket amúgy is szeretsz.

2018. máj. 6. 22:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Én egy ilyen vidéki paraszt vagyok, szóval bocsásd meg a stílusom, a hozzáállásom, a szkepticizmusom! Ha vérlázítónak találod, akkor ignoráld.

Önként nyomorgatjátok magatokat, ha jól értem? Kórós ez az elhízás, vagy inkább esztétikai probléma? Korlátoz titeket a súlyotok (jobban mondva a tömegetek) bármiben is? Gondolok itt melóra, egyéb napi teendőkre... Mert ha kóros, abszolút megértem a dolgot, az igyekezetet és a közbeavatkozást, szó se róla. Egyrészt ilyenkor nem árt egy pajzsmirigy működést megvizsgálni, nem az okozza-e, mielőtt még belemegyünk számolgatásokba, hogy annyi kalóriát vigyünk csak be, amennyit valaki valamikor kitalált és most erről osztja az észt, könyvekben, neten stb. s ezzel keresi kenyerét. (ÉS igen, biztos lehetsz benne, hogy a kenyerét, mert két pofára tömi!) Ja s persze nem mellesleg le merem fogadni, hogy a te ismerőseid között, ahogy az én és mindenki ismerősei között van olyan, aki ennek a határát nem hogy túllépi, a többszörösét is beviszi, mégis sovány vagy normál testalkatú.

Én simán nekiállok egyedül(!) grillezni. Sütök hamburgerhúst (mini grillben, szóval ilyen pár ezer forintos, nyeke-nyóka erre megteszi) vagy éppen kolbászt. Ha nem ilyenetek van, hanem épített, akkor 2 személyre elég egy ilyen. Zöldséget sosem, azt csak frissen ill. lecsót azt nagyon szeretem, de nálam az sül, nem fől. Egyszerűen nem is értem, mikor valaki egy ilyen vízben úszó párolt sz.rt lecsónak mer nevezni. A lecsóba nem kell víz!

Ha elfogadtok egy jó tanácsot, akkor baromira messziről elkerülitek a különböző édesítőszereket. Cukorfogyasztást ha kell, akkor csökkenteni, de ha valamibe kell némi édes, akkor azt cukorral elérni! Nekem a napi adagom cukorból 2 kávéskanál reggel a kávéba, és naponta egy szelet csoki! Inni csak vizet vagy szódát. Ált. napi 2-3 liter télen, 4-5 liter nyáron. :D Ja, tudom sok! Ez nem egy önkorlátozás eredménye, mindig ennyi volt! A szóda veszi el a szomjam, cukros izé az nem. Nassolni nem nagyon szoktam, leszámítva az 1 csokit ebéd után. Javaslom, hogy kerüljétek a teljes kiőrlésű cuccokat, az étolajat, használjatok repcét vagy zsírt, de inkább zsírt! Kenyeret süssétek magatoknak, kenyérlisztből. Ez egy kib... nagy f....ság, amit ma fogyókúrának neveznek. Biznisz, semmi más! Ahogy ez a hisztéria is a magas koleszterin körül. Pont az növeli a koleszterint, amire azt mondják, hogy az csökkenti, s amire azt mondják, hogy csökkenti, pont az(ok) okoznak olyan tüneteket, amit a magas koleszterinnek hazudnak be! Egy mítosz, nem több, amit azért tartanak fenn, mert jól meglehet belőle élni! Ha van kert, amit tudsz termessz magadnak, ha nincs, akkor a piacon vásárolj, nénitől-bácsitól! És kerüld el ezt a sok szart! Csak idényben vásárolj zöldséget, gyümölcsöt. Télen csak savanyúság, hagyma, főzeléknek eltett (fagyasztott) zöldség, eltett lecsó. Ha van rá lehetőséged tarts vagy vegyél disznót/húst, dolgozd fel magad, hurka, kolbász, stifolder, szalonna, zsír, és használd azt, ha nincs szintén kiskereskedőhöz fordulj! Továbbá nyilván ha van lehetőség tarts csirkét, kakast, nyulat... Ne egyetek ilyeneket, hogy parizer, bolti "májas", "fóliás sonka", ami ragasztott sonka egyébként, ha látnád hogy készül hánynál, olcsó szalámik stb. Ha olyan a munkád, hogy nem jár elég mozgással, akkor szabadidődben mozogj, soha ne fuss betonon, akkor inkább kerékpározz! Úgy egyébként meg maga a testfelépítés az én véleményem szerint egy adottság! Nekem pl. nagy a hasam, a napi kalóriabevitelem átlagon aluli. Fizikai munkát végzek. 12 éve dekára ugyanannyi vagyok, ugyanakkora a hasam. Ilyen vagyok! Letudnám küzdeni biztos, de reggeltől-estig melózom, hétvégén reggeltől-estig a kertben vagyok és leginkább úgy vagyok ezzel, hogy minek? Hogy utána életem végéig minden egyes falatra odafigyeljek, meg számolgassak? Mer' ha nem, akkor visszajön, sőőőt, több jön vissza! Hogy egy adatot mondjak csak, Google (illetve a telefonom szerint) múlthéten 15km-ert gyalogoltam. 2.5km-re van tőlem a tanyám, sokszor kijárok gyalog vagy biciklivel, munkám során is sokat kell "gyalogolni". Nincs autóm, mindenhová gyalog, biciklivel és busszal közlekedek, dombos vidéken lakom, nem gurul magától a bicikli. Nekem olyan soványnak kellene lennem, hogy a fülem is átlátszik! Ez egy adottság elsősorban, ill. mint írtam lehet egészségügyi probléma is!

A Schobert családban, ha valakinek kakkantania kell, a másik elmegy addig otthonról! Nem vicc, Ők mondták. Szerinted mi történhet ott a belekben, ha addig a másiknak házon kívül kell lennie...?

2018. máj. 9. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!