Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ki hogyan oldja meg a nyár...

Ki hogyan oldja meg a nyár kerti sütögetéseket okosan?

Figyelt kérdés
Tegnap grilleztünk, ketten vagyunk a párommal. jó ötletnek tűnt, hiszen grillezett hús, saláta, ezek olyasmik, amik szépen beleférnének a keretembe alapvetően. na de ketten vagyunk. Bemelegitettük a grillt, faszén, stb. vettem hőst, csináltam salátát, és rádöbbentem, hogy na de nekem ezen a grillen most azért többet kellene sütnöm, mint egy darab csirkemell... vagy nem? Ugye a fogyókúra előtt szépen sütöttünk fejenként minimum 3 szelet húst, grilleztünk zöldségeket, saláta, bagett... na amikor ezeket úgy összeadtam a kalüriaszámlálómban, volt vagy 2-3000 kcal fejenként. Azért viszont, hogy süssek fél csirkemellet, én biztos nem fogom többet beüzemelni a grillsütőt. Na, szóval a kérdésem, ti ezt hogy oldjátok meg? csak akkor sütögettek, ha sok embert hivtok, vagy mondjak le teljesen erről? Elrakni a hűtőbe és egy hétig ezt enni sem hiszem, hogy a legjobb megoldás, de akkor micsoda?
2018. máj. 6. 17:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%
Így van, a kerti grillezés társas program, nem pedig étkezés. Eltenni nem érdemes, mert a grillezett cuccok frissen jók. Úgyhogy ha grillhusira vágytok, akkor hívjatok vendégeket.
2018. máj. 6. 17:36
 2/17 A kérdező kommentje:
esetleg azokat az egyszer használatos mini grillsütőket próbálta valaki?
2018. máj. 6. 17:40
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Pont ez jutott eszembe, hogy vegyél egy kis elektromos grillt ott elmegy az a kevés csirkemell is.
2018. máj. 6. 18:17
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Azzal is süthetsz a kertben.
2018. máj. 6. 18:18
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Milyen az az egyszer használatos grillsütő?

Ellenben lehet kapni elektromos grillezőt, ezekben van amelyiknek kisebb a teteje.

2018. máj. 6. 18:18
 6/17 A kérdező kommentje:
olyan kis aluminium tálca, nem láttatok még olyat a lidlben, meg barkácsboltokban kapni, benne van egy adag faszén is... de végülis igaz, az elektromosat is ki lehet vinni (de annak azért más az ize...)
2018. máj. 6. 18:26
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ketten vagyunk, ilyenkor egy nagyobb adagot sütünk, ami mondjuk 2 étkezésre is elég: hús, grillkolbász, zöldségek. De van, hogy egyszerre is elfogy. Kis lábas grillezőt használunk.
2018. máj. 6. 18:38
 8/17 anonim válasza:
100%

Engem is mindig zavar a sok jó parázs a sütés végén.

A maradék hő felhasználására vegyél padlizsánokat, plottyadtra sütöd a rácson, ízesíted, villával összetöröd, van padlizsánkrémed:)

Ha túl sok a sült padlizsán, fagyasztható, bár azt még nem próbáltam.

Ha túl sokra sikerül a kaja, oda szoktam adni egy szomorú helyzetben lévő kedves ismerősnek, illetve néha tudatosan főzök többet.

2018. máj. 6. 19:21
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Kettőnknek is grilleztünk és vendégnek is. Ma 3 felnőtt ,2 kisgyerek voltunk. Volt csirekmell,comb,lazac, padlizsán,paprika,pácolt gomba,kukorica. Köretnek csak joghurtos "saláta"8joghurt, kukorica,borsó, pirospaprika,alma és cayenne bors;). A végén pár szem krumplit bedobtunk a parázsba. A vendégek vittek haza magukkal,nekünk fejenként 2 ebéd meglesz a jövő héten és még marad egy vacsorára.Ez így soknak hangzik,de ha látnád,nem nagy mennyiség. Szerintem a grill a legegészségesebb megoldás. Egészséges olajok(mi dióolajat és barackmagolajat használunk),friss zöldségek és fűszernek rengeteg kurkuma és cayenne bors. A salátába semmi majonéz,csak joghurt. Kenyeret nem eszünk.

Szerintem nálad nem a 3 szelet hús a sok,hanem a talán majonézes saláta és a pékáru ,ami megtolta a kalóriát. Ezeken változtass :D

2018. máj. 6. 19:28
 10/17 A kérdező kommentje:

8-as, a padlizsánsütés tök jó ötlet, azzal tényleg okosan fel lehet használni a megmaradt parazsat. köszi

9-es: a bagett nem nekem van, hanem a férjemnek, a saláta zöld, de a húsban is sok a kalória, hacsak nem egy szeletet sütök :) de köszi neked is.

még az jutott eszembe, hogy ecetben el lehet tenni sült paprikát, ha azt nem cukorral csinálja az ember, hanem édesitővel, akkor az is lehet jó felhasználása az extra parázsnak, és akkor már van értelme beinditani a grilt :) tényleg köszönöm a jó ötleteket és minden hozzászólást

2018. máj. 6. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!