70 gramm zsír naponta sok?
Sziasztok! Kalóriaszámlálással fogyok, makrókat is számolom, de persze törekszem a lehető legdiétásabban enni (teljeskiőrlésű liszt, cukrot elhagytam, sok víz, sok mozgás stb.)
November óta 20 kg-t fogytam, de még van hátra ugyanennyi ha nem több. Eddig 130 gramm szénhidrát, 100 gramm fehérje és 50 gramm zsírt fogyasztottam. (166cm/89kg)
A zsírral hadilábon állok, sokkal könnyebb lenne ha felvihetném 70 grammra, azonban nem akarom felvinni mert félek hogy bekavar. Szerintetek fel merjem vinni?
Nem sok, de persze mindenkinek más az ideális. Én most életem legkeményebb (jó, ezzel nem mondtam sokat, mindig lazán csináltam) szálkásítása keretében néha brutál kevés, 80g zsírt viszek be, de ha szénhidrátosan akarnék enni, le tudnám vinni még alacsonyabbra (az azért már ijesztő). Régen, amíg még 20 vagy több kiló feleslegem volt, napi 130-150 gramm zsírral fogytam, elszállós napokon ez 200 gramm fölé ment (azokon a napokon nem fogytam, de megfelelő aktivitással simán megtehettem volna azt is).
Jól bírom a zsírt és rosszul a szénhidrátot, nekem a fenti OK. Aki nem bírja a zsírt és/vagy rengeteg szénhidrátot igényel, annak más makrók kellenek... Neked magadnak kell kitapasztalnod, mi az ideális számodra, mindenesetre nem hinném, hogy félned kellene a zsírtól, abból sem tudsz több kalóriát kivenni, mint amennyi van benne, ugye. De van, akinek könnyű elszállni vele, ezért minimalizálom a zsírt még én is. Sosem hittem volna, hogy képes leszek 80 grammra szorítani, világéletemben sokkal többet vittem be. Nem laktat eléggé, de a szénhidrátnál azért általánosan s az én esetemben is jobban (de csak fehérje jelenlétében szokott működni).
Ha van kalóriadeficit, ne aggódj a zsíron, bár ha a zsír és a szénhidrát egyszere magas, az a legrosszabb kombó (de nem mondom, hogy ha nincs más opció, ne csináld, mert van, akinek működik az is, fogyni pedig nyilván lehet vele, amíg van deficit).
Szerintem nyugodtan próbáld meg. Mindenkinek más válik be. Én pl. csak nagyon kevés szénhidráttal érzem jól magam, fogyni is csak úgy tudtam, de mivel éhezni ugye nem lehet, ezért alacsony CH, de magas zsírtartalmú ételekkel vittem be a kellő kalóriát.
Kérlek ne pontozzatok le és ne oktassatok ki, nagyon sokféle étrendet próbáltam, és NEKEM ez jött be. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!