Kalóriaszámlálásos diétán vagyok, milyen tápanyagokra kell a legjobban figyelnem, hogy eleget vigyek be belőlük?
Sajnos utálom a zöldségeket, majdnem mindegyiket. Ezért is vagyok kíváncsi hogy pontosan a zöldségekben lévő milyen anyagokra kell nagyon odafigyelnem, és utánanéznék, hogy mivel helyettesíthetőek.
A fehérje megvan a húsokból és sajtokból
Chronometer, ott meg vannak adva a különféle tápanyagok is, részletezve. Ha valami vészesen kevés, minimum szedd, de persze jobb, ha utánanézel, miben van sok a azt beviszed.
Bár ennyire még én se megyek bele, mert nagyon komplikált lenne s nem hiszem, hogy muszáj ezen pörögve élni. Egyél változatosan, ha lehet, esetleg szedj multivitamint s esetleg a fontosabb ásványi anyagokat. Én néha megnézem az étrendemet, tudom, hogy a magnézium necces, azt nagyritkán szedek (akkor mindenképpen, ha a legszigorúbb étrendemen vagyok s az ama étrendbe passzoló legjobb forrásomból épp kevés van). A magnézium roppant fontos, szerencsére elég könnyen észreveszed a hiányt, izomgörcsöt okoz első körben. A kálciumra is ügyelek külön (annyiban, hogy néha direkt beiktatok kálciumdús ételt. nálad ott a sajt, ha abból sok van, az OK, nálam kevés van). A C- és D-vitamin is olyan, hogy könnyű túl keveset bevinni belőle... A te étrendedben nem lehet sok C-vitamin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!