KalóriaBázis appot használja valaki?
Tudtok tippeket adni? Hogy érdemes jól használni?
Nagy súlyról (98 kg) szeretnék fogyni. Heti 1 kg mínuszhoz nekem 950 kcal-t állított be. Ez nekem túl kevésnek tűnik egy egészséges diétához. Reális ez?
Túl rövid időt állítottál be. Ő csak kiszámolja a számok alapján. Akár azt is beírhatod, hogy két nap alatt akarsz lefogyni.
A lényeg a magyarázatban van. Azokat is olvasd el.
Nem időpontot adtam meg, hanem heti 1 kiló fogyást. Mozgás mellett, nagy túlsúly esetén reális. A célom is ésszerű (egyelőre 75 kg).
Ezért nem értem, miért ilyen kevés kalóriát állít be.
Egyelőre átírtam 1200-ra, aztán meglátom, hogy egy hónap alatt milyen tempóban fogyok.
A heti 1 kiló mínusz nem reáliás. Nyilván azért írt ki ennyit, mert csak így jön ki.
Ez egy "számológép". Csak adatokkal dolgozik. Nem egy táplálkozástudományi tanácsadó.
Reálisnak tűnik a heti 1 kiló, de nem ennék a helyedben 1500 kcal alatt (ha bírod az ilyen keveset, jó lehet, nekem több kéne).
Mozogj, hogy meglegyen a deficit, azt pedig nem lehet tudni, hogy mennyit fogsz fogyni milyen kalóriabevitellel és mozgással. A kalóriabázis nekem is adott humoros értékeket (ránéztem, mi szerinte a súlytartó, majd többet ettem és fogytam), szerencsére jópárszáz kcallal tévedett nálam. De extra mozgással meg lehet oldani akkor is, ha lassabb az anyagcseréd. Végső esetben lassabban fogysz, na bumm. Heti 1 kiló igen gyors fogyás, nem mindenkinek jön össze. Ha odateszed magad, neked valószínűleg reális az elején.
Én is először célt állítottam be, csak amikor beírtam a fogyást, nem tetszett, hogy a célt is átállította, és engedékenyebb lett a kalóriák terén. Addig 1450 kcal-t engedett, aztán felvittem a fogyást, és hirtelen 1590 lett a keret.
Én úgy oldottam meg, hogy fix keretet használok, az most 1350 kcal (napi kcal szükségletből kivontam -300 kcal-t, így jön ki), ezt minimum meg kell ennem, ezt csak akkor léphetem át, ha mozgok is. De ha beírom, mennyit sportoltam, a fix keretet is emeli, tehát nem kell külön számolgatni, és ez jó benne.
Nekem ez így tökéletesen bevált, már lassan elérem a célt. Mondjuk nekem csak kicsi túlsúly volt, 8 kg, de már 6 lemenet, és már csak 2 van hátra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!