Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » KalóriaBázis appot használja...

KalóriaBázis appot használja valaki?

Figyelt kérdés

Tudtok tippeket adni? Hogy érdemes jól használni?

Nagy súlyról (98 kg) szeretnék fogyni. Heti 1 kg mínuszhoz nekem 950 kcal-t állított be. Ez nekem túl kevésnek tűnik egy egészséges diétához. Reális ez?

2018. febr. 27. 08:54
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Lehet, hogy túl közeli dátumra állítottad be a célt.
2018. febr. 27. 09:51
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Le is írja az oldal, hogy ha 1200 kalóriánál kevesebbre jön ki a napi beviteled, akkor azt tekintsd semmisnek. Vagy a fogyás mértékét csökkentsd fél kiló/hétre (amúgy is ez lenne a legideálisabb), vagy nagyobb időkeretet adj meg magadnak a cél eléréséig.
2018. febr. 27. 10:13
 3/10 anonim ***** válasza:
56%

Túl rövid időt állítottál be. Ő csak kiszámolja a számok alapján. Akár azt is beírhatod, hogy két nap alatt akarsz lefogyni.

A lényeg a magyarázatban van. Azokat is olvasd el.

2018. febr. 27. 10:24
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem időpontot adtam meg, hanem heti 1 kiló fogyást. Mozgás mellett, nagy túlsúly esetén reális. A célom is ésszerű (egyelőre 75 kg).

Ezért nem értem, miért ilyen kevés kalóriát állít be.

Egyelőre átírtam 1200-ra, aztán meglátom, hogy egy hónap alatt milyen tempóban fogyok.

2018. febr. 27. 12:30
 5/10 anonim ***** válasza:
47%

A heti 1 kiló mínusz nem reáliás. Nyilván azért írt ki ennyit, mert csak így jön ki.

Ez egy "számológép". Csak adatokkal dolgozik. Nem egy táplálkozástudományi tanácsadó.

2018. febr. 27. 12:38
 6/10 anonim ***** válasza:
81%

Reálisnak tűnik a heti 1 kiló, de nem ennék a helyedben 1500 kcal alatt (ha bírod az ilyen keveset, jó lehet, nekem több kéne).

Mozogj, hogy meglegyen a deficit, azt pedig nem lehet tudni, hogy mennyit fogsz fogyni milyen kalóriabevitellel és mozgással. A kalóriabázis nekem is adott humoros értékeket (ránéztem, mi szerinte a súlytartó, majd többet ettem és fogytam), szerencsére jópárszáz kcallal tévedett nálam. De extra mozgással meg lehet oldani akkor is, ha lassabb az anyagcseréd. Végső esetben lassabban fogysz, na bumm. Heti 1 kiló igen gyors fogyás, nem mindenkinek jön össze. Ha odateszed magad, neked valószínűleg reális az elején.

2018. febr. 27. 12:43
 7/10 anonim ***** válasza:
45%
Állíts be heti fél kilót, és máris 1500 kalóriát ehetsz, ami egy tök normál étrend, éhezés és mindenféle szélsőség nélkül, amit hosszú tágon lehet tartani.
2018. febr. 27. 12:44
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 95-ről akarok első körben 80-ra lefogyni augusztus 1-ig. Így az jött ki, hogy a tervezett heti fogyásom 0.68 kg, a napi keretem 1257, az alapjárat kcal pedig 2005. Ha ez utóbbit megeszem, és megtolom egy kis edzéssel, akár -500 és -1500 kcal deficitet el tudok érni. Nem vagyok éhes, van erőm edzeni. Ha az unalomevést is le tudnám küzdeni, tök jó lenne.
2018. febr. 27. 13:04
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 90ről indultam. 1500-at eszek. Még most kezdtem, de ez nekem például éppen elég...Ennél kevesebbet tényleg ne egyél, mert az már koplalás.
2018. febr. 27. 14:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is először célt állítottam be, csak amikor beírtam a fogyást, nem tetszett, hogy a célt is átállította, és engedékenyebb lett a kalóriák terén. Addig 1450 kcal-t engedett, aztán felvittem a fogyást, és hirtelen 1590 lett a keret.

Én úgy oldottam meg, hogy fix keretet használok, az most 1350 kcal (napi kcal szükségletből kivontam -300 kcal-t, így jön ki), ezt minimum meg kell ennem, ezt csak akkor léphetem át, ha mozgok is. De ha beírom, mennyit sportoltam, a fix keretet is emeli, tehát nem kell külön számolgatni, és ez jó benne.

Nekem ez így tökéletesen bevált, már lassan elérem a célt. Mondjuk nekem csak kicsi túlsúly volt, 8 kg, de már 6 lemenet, és már csak 2 van hátra. :)

2018. febr. 27. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!