Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Sportolok és odafigyelnek a...

Sportolok és odafigyelnek a táplálkozásra valami mégse stimmel?

Figyelt kérdés

Nem vagyok kövér. 171 cm és ma reggel 60,8 kg. De igazán 58-59 kilosan szerettem magam. Van egy ellipszis trenerem és mérem a lepeseimet is. 8000 a napi cél. Ha ez nincsen meg akkor addig trenerezem amíg össze nem jön. Ez 20-50 percet jelent naponta. Néha ha megvan a lépés akkor nem csinálom.

A kalóriakat számolom. Mégis gyakorlatilag december óta nem változik a súlyom 60-61,5 között ingadozik.

Nem eszem tisztán de a szénhidrátot sosem lepem túl. Azonban úgy tűnik nagyon zsírosan eszem mert a zsírt túllovom.

A problémám: nagyon jó alakom lenne de felszaladt egy kis háj. Narancs bőrrel 16 éves korom óta küzdök pedig akkor 48 kiló voltam uh ez genetika lehet.

Volt a cégnél eü felmérés. Az izomzatom és a zsírom is a normál határ felső harmadában van.

Nem tudom hogyan és mit alakítsak pontosan? A kaja téma nálam a következőkon bukik meg: nincs idom főzni minden nap este 7 körül esek haza. Nem tudok ellenállni az edessegnek este tv nezeskor, de a kalóriamba belefér. Azt nem értem miért lövöm mindig túl a zsírt mert igazán nem eszem zsírosan. Legalábbis én ezt gondolom. Nyilván tévesen.

Ha főzök akkor durum tészta, olíva olaj, csirke mell, hal, kenyeret ritkán akkor is teljes kiőrlésű szoktunk enni néha bagettet, sajtot trappistat vagy mozarellat. Melóba ha ebédet veszek akkor az vagy hamburger ami tudom hogy rossz de ekkor vacsira pl salátát eszem csak vagy szendvicset eszem salátával bent meloban. Ebéd után egy túró Rudi tradicionálisan.

Szóval nem táplálkozom nagyon egészségtelenül, de az édesség és a hamburger a gyengém. Hogy tudnék egy jól betartható diétát kialakítani?

2018. febr. 11. 21:11
 1/8 anonim válasza:
52%

-Alszol eleget?

-Szoktál elég zöldséget enni? Nem csak salátára gondolok, hanem főtt zöldségre; cékla, krumpli, répa, mittudomén.

-A Túró rudi tele van cukorral, nem akarod gyümölccsel helyettesíteni? Abban van rost is.

2018. febr. 11. 21:29
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
Én úgy "szoktam át" hogy megrendeltem a kaját. Egész napos menüt, így változatos volt, egy-két apróságot kellett csak megvennem. Heti tíz rugóból kijön. Ha nincs időd főzni.
2018. febr. 11. 21:35
 3/8 anonim ***** válasza:
66%
A vőlegényem 30 kilót fogyott, és legalább heti 2x evett hamburgert. Édességet is, ha úgy volt. Minden ki volt számolva, belefért. Kalóriaminuszban volt így is. Hiába számolod a kalóriát, ha nem vagy deficitben. Mennyi kalóriát eszel, mik a makróid, mennyit sportolsz?
2018. febr. 11. 21:43
 4/8 anonim ***** válasza:
52%

Ha a kalória nem túl sok, fogynod kell, akármennyi az édesség és a zsír, bár lehet, hogy van, akinek akadályoz, vannak érdekes dolgok.

A zsír könnyen jön, de az nem baj, amíg nem szállsz el a kalóriákkal, egy kevés pedig kell is.

Mennyit eszel (kalória, makrók)?

2018. febr. 11. 22:12
 5/8 anonim ***** válasza:
66%

Már alig van miből fogynod. 1-2 kg nehezen megy le annál, aki nem túlsúlyos.

Egyébként hülyeség, hogy 1-2 kg-tól bomba alakú lennél. Akkor már most is az vagy.

2018. febr. 11. 22:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Nőknél sajna meg van ez a tév hit hogy 60 alatt nézünk ki csak jól meg hogy a 60 az milyen sok. Én 170centi vagyok de beletelt egy időbe mire rájöttem hogy ugyan olyan vagyok 58 és 61 kilós is, meg hát persze hogy több vagyok mint a 160 centis ismerőseim.
2018. febr. 12. 07:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Igaza van annak, aki azt írja, hogy az utolsó kilók nehezen mennek le, mivel a kisebb súlynál kisebb a kalória igény is, és egyre nehezebb megteremteni a deficitet. Nekem a leírásból nem úgy tűnik, hogy nem következetesen számolsz, illetve a napi 8 ezer lépés is semmi, ritka hogy nekem nincs meg, pedig irodai munkát végzek. Jó, elmegyek dolgozni, terembe ilyenek, de mindenki megy valahova, iskolába, boltba haza stb. De ha leírod a kalóriát és a makrókat, többet tudok segíteni.
2018. febr. 12. 08:03
 8/8 anonim ***** válasza:
75%

"Az izomzatom és a zsírom is a normál határ felső harmadában van."

Az izomzatnak van felső normál határa?

A testzsírnál a normál tartomány a normális, attól függetlenül, hogy melyik részén vagy, amíg azon belül vagy, az normális.

171centihez a súlyod is normális, az alsó határ közelében van.

Narancsbőr a zsír anatómiai rétegződésétől van, ergo nem tudsz rajta változtatni.

2018. febr. 12. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!