Ha ezeket az alapanyagokat használom, akkor fogyhatok?
Sziasztok!
170cm vagyok és 69-71 kg között ingazodozok. Az utóbbi évben híztam meg hirtelen.
Fogyni szeretnék nyárra. Úgy gondolom, hogy nem az ételek mennyiségével (nem eszek sokat) hanem a minőséggel és a rendszerességgel van gond. Le szeretnék cserélni pár apapanyagot. Mi a véleményetek erről?
Fehér liszt helyett tk. Zabliszt
Fehér kenyér helyett tk kenyér (toast, tesco, 27%)
Müzli helyett zabkása
Rizs helyett bulgur
Sima és sültkrumpli helyett édesburgonya
Cukor helyett édesítő (eddig is ez volt)
Sertés felvágottak heyett pulyka és csirke sonka vagy tavaszi felvágott
Nyárra szeretnék 55kg körül lenni. Otthoni tornáknál Kiss Virágra gondoltam vagy Béres Alexandrára.
Kalóriadeficit mindenképpen kell s rossz étrendnél is lefogysz így, de abban persze igazad van, hogy nem mindegy, mit eszel. Az egészséged, közérzeted, erőnléted miatt nem mindegy, de fogyni csokival is fogyunk, ha deficit van, ez elkerülhetetlen.
A cserék sokat nem számítanak, max. ha a szervezetednek nagyon fontos a szénhidrát felszívódási sebessége. Van, aki kipróbálja és teljesen mindegy, még csak jobban se lakik a rostosabbtól, baja se lesz a másiktól... Sok esetben azért számít, úgy tudom, de a családomban van, akinek eléggé mindegy (azért eszik teljes kiőrlésű tönkölyt, mert azt szereti. brutális a kenyere, majdnem 100% tk :D) s van, akinek szintén mindegy, mert szénhidrátbomba ez is, az is s még a cukrosabb zöldségekkel is vigyáz, ha igazán jót akar.
Nem ugyanaz az egészséges, pláne laktató mindenkinek. Én a fentieket egyszerűen elhagytam, de ha kilengek, olyan zsemlét eszem, ami ízlik, mert úgyis elég mindegy.
Én úgy gondolom, hogy muszáj laktatóbb, lassúbb felszívódású termékeket vennem, hogy deficiten belül legyek. Mert pl.megeszek 20dkg oldalast vagy 20dkg csirkét, az nagyon nem mindegy :)
Emellett érzem magamon, hogy folyamatosan fáradt vagyok és semmi energiám sincs. Ez nyilván a sport hiánya miatt is van, de én az étkezést is ludasnak tartom.
Sajnos egyébként is hízékony vagyok. A párom jóval többet eszik, mint amennyi látszik rajta, sőt...nagyon híznia kéne. Én meg az a fajta vagyok, ha nem figyelek oda rajtam van 5kg plusz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!