Miért több a főtt brokkoli kalóriatartalma, mint a nyersé?
Feltételezem hogy itt 100g nyers és 100g főtt brokkoliról beszelünk, nem a kalóriatartalma nő hanem rosszul számolod.
A zöldségek főzés során vizet veszítenek igy 100g nyers kevesebb főve , teszem azt 80g.
Míg 100g főtt pl ebben az esetben 120g nyersből állítható elő tehát nyilván több kcal is.
"A zöldségek főzés során vizet veszítenek igy 100g nyers kevesebb főve , teszem azt 80g. "
Ez jó! :-)
Te sem főztél még.
Hogy veszítene valami vizet, ami vízben fő?
Gyakorlatilag minden étel vizet vesz fel a főzés során, ezáltal nő a tömege. Próbáld ki! ( Pld. 100 gramm bulgur főzés után több mint 300 gramm tömegű lesz.)
A kérdés meg értelmetlen, mert egyszerűen hamis állítást kezel tényként.
Ne butáskodj már, az összes zöldség és gyümölcs levet ereszt mikor megsózzuk és főzöd :)
Ilyen alapvető dolgokon szerintem ne álljunk le vitatkozni már így is leégetted magadat elég durván. Ha te eléred hogy bármely zöldség sós vízben főve ne vizet adjon le hanem vegyen fel hát gratulálok, varázsló vagy Harry :))))
# 7/7 Időpont ma 10:22
Amikor felszeleteled és megsózod, akkor valóban ereszt levet ha állni hagyod.
De mérd le főzés után!
Mindegy, evidenciákon nem vitatkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!