A brokkolis főtt ételek elkészítéséhez milyen fűszert ajánlotok?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Vagy simán só+fehérbors páros, esetleg só+fokhagyma, vagy az én kedvencem (ha magában van a brokkoli, esetleg natúr hússal) a só+szerecsendió.
Konkrétan milyen ételre gondolsz? Melyek a további hozzávalók?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
fokhagyma ,bors
vagy sajtmártás : kék penészes sajtal ,füstölt sajttal .
Ez csak próba.
Mivel teljesen át kellett térnem más táplálkozásra kipróbáltam a brokkolis főzeléket és én is só-fokhagymával.
Nem lett rossz,de érzem valami fűszer nagyon feldobná és volt egy ismerősöm,aki nagyon jól fűszerezett brokkolit sütött,de nem tudom mit használt hozzá.
Sajtmártás?Azt hogy kell elkészíteni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Párolt vagy rántott brokkolyhoz illetve még a piritott brokkolihoz szoktam csinálni :
Besamel mártást csinálok ,tejet megfelezem és tejszínt is teszek bele : A meleg mártásba keverem a reszelt füstölt sajtot ,vagy az apróra tördelt kék penészes sajtot : szépen felolvad a sajt a mártásba ,és evvel öntöm le a brokkolyt .
BESAMEL MÁRTÁS :
1.Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz.2.Öntsd föl a tejjel és keverd el csomómentesen
És most jön a csomómentes besamel mártás titka. Ez tudom, hogy szembe megy mindennel, amit a rántásról tanultál, de működik: A liszt pirításával egy időben kezdd el melegíteni a tejet egy külön lábasban (vagy mikróban). Amikor ráöntöd a rántásra, akkor a tej legyen forró. Egyszerre öntsd bele az egészet, és néhány gyors mozdulattal keverd el.Főzd sürüre :
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Római kömény, fokhagyma, bazsalikom, snidling, zöldpetrezselyem.
Vajon párolt brokkolira bármelyik illik, lehet variálni is.
Vajon pirított zsemlemorzsába forgatva nagyon finom valamilyen mártással.Sajt, gomba, paradicsom... stb, esetleg sajtos rizsgombóccal.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!