Nagyon összezavarodtam, valaki elmagyarázza? (olyan aki ért is hozzá nem csak ossza az észt)
18 lány vagyok 57 kg vagyok ,szeretnék fogyni. Kaloriadeficit kell ahhoz hogy le tudjak fogyni, és mindenhol azt olvastam hogyha ez megvan akkor BIZTOS hogy fogyok, de 1000kcal alá semmiképp nem érdemes menni. Elkezdtem enni 3 hete 1200kcalt és most meg olvasom hogy BMR alá nem szabad menni mert akkor is raktároz a szervezet. (ami nekem 1430kcal/nap).
Akkor én nem értem, hogy tudnék ezekután fogyni? Most akkor mi van? És egyáltalán ha kevesebb kaloriát viszek be mint amennyit a szervezet igényel de nem tul keveset miért logikus hogy még abbol is raktároz?
Mindenesetre ha igaz nem fogok fogyni az biztos, mert mozogni nagyon kevésszer van időm és anélkül tuti nem lesz meg a deficit. Azzsem én feladom... mostmár ugyis össze vissza csinálom a dolgokat, mert nem találok sehol semmi értelmeset mindenki mást ír...
Sokat tudok a test működéséről (már egy laikushoz képest), de ezt én sem értettem sosem. Ez alapján egy nem mozgó ember nem fogyhat egészségesen, ez ennyire bizonyosan nem igaz.
Azt tehát nem tudom, mi a gond a BMR alatti evéssel, ha a deficited kicsike, de a fő ponthoz hozzá tudok szólni: BMR alatt fogysz, hisz energiahiány van, ez megkerülhetetlen (persze ha a szervezet koplalásnak értékeli s leviszi a kalóriaigényedet, az bekavar, de mindig igaz, hogy kalóriadeficitben bontja magát a test, nem tud fényből élni). A koplalásnak megvannak a hátrányai, de a "tartalékol" nem jelentheti azt, hogy ténylegesen, a semmiből csinál zsírt, mert azt nem tud.
Amúgy fogalmad sem lehet a pontos BMR-edről, csak egy tipped van. 1200 kcal a te méreteiddel nem vészes, ha jól bírod, szerintem csináld, bár jobb lenne mozogni is, legalább néha. Az egészséghez kell. Nem gond, ha nem sokat kavar be a deficitbe, más előnyös hatásai is vannak.
de hát amozgással nem lesz mégnagyobb a deficit?
Mozogni ugyis csak hétvégén lenne időm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!