Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szeretnék lefogyni 8 kg-ot,...

Szeretnék lefogyni 8 kg-ot, de amiket olvastam, azoktól már teljesen összezavarodtam?

Figyelt kérdés

Az egyik diétában pl.az írják délig csakis gyümölcsöt egyek, naponta 3-szor legyenek étkezések...

A másikban naponta 6-szor egyek, a reggeli legyen bőséges...

Hogyan fogjak neki? :-)

A szénhidrátot, és a zsírosabb ételeket csökkentsem, a zöldséget, gyümölcsöt pedig emeljem meg, jól gondolom?

2013. aug. 4. 06:18
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Ki írt olyat, hogy délig csak gyümölcsöt egyél? Most verjük meg, hogy többé ne írjon ilyet vagy mit szeretnél?

Egyél zöldséget meg gyümölcsöt, persze elég normális kaják. De nem tudom fogyás mellett mennyi gyümölcsöt (és gyümölcscukrot) akarsz enni.

Naponta ehetsz 6-szor, de szerinted az emésztőrendszered fel tud készülni napi 6 evésre? Ehhez enzimeket kell szintetizálni, epét.. az epének be kellene sűrűsödnie.. idő.

2013. aug. 4. 07:26
 2/5 anonim ***** válasza:
64%

a lefogyás az egyesek szerint roppant bonyolult dolog,

nagyon sokan nem is értik,hogy mit és mennyit kéne enniük,vagy mozogniuk hozzá,

-pedig nagyon egyszerű a képlet : sokkal kevesebbet kell enni mint eddig,

ha régen bezabált a páciens 4-5 ezer kalóriát egy nap,

akkor ahhoz hogy lefogyjon,már csak 1-2 ezret szabad megennie,

2013. aug. 4. 07:28
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Igen, lehet, hogy nem annyira nehéz dolog, de mivel annyira össze-viszem eszem, nem is tudom, hogy mi hogyan lenne jó:-)

Elég kevés gyümölcsöt eszem, zöldséget pedig alig.

Szerencsére nem vagyok egy zabálós sem, de mégis szeretnék változtatni.

2013. aug. 4. 08:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A zsírvesztés lényege egyáltalán nem az hogy sokkal kevesebbet együnk. Ez csak a nagyon nagy felesleggel rendelkező emberekre igaz. De legtöbbünknek nincs is feleslege, vagy alig, súlyban nézve. Egyszerűen a test összetétel nem valami jó, a mozgás hiánya és a rossz minőségű kaja miatt.

Az egészséges táplálkozás és a mozgás egészséges testhez fog vezetni. Soha ne fogadj el semmit ami egyoldalú. A testnek szüksége van fehérjére szénhidrátra és zsírra is a működéshez. Ez a három alapvető tápanyag létezik. A modern táplálkozás legtöbbünknél az indokolt szénhidrát mennyiség többszörösét tartalmazza, ráadásul finomliszt és cukor formájában.

Ha valaki jobb testet akar (nem pedig csak -X kilót a mérlegen), akkor legalább annyit értenie kell hozzá hogy megnézze melyik alapanyagban mi található. Kevesebb szénhidrátot kell bevinni, de elegendő fehérjét és zsírt.

Hogy háromszor vagy hatszor eszel az igazából másodlagos. De egy étkezésnek akkor van értelme ha teljes értékű, tartalmazza a fontos tápanyagokat, elsősorban a fehérjét.

A zöldséget és HÚST emeld meg, ne a gyümölcsöt, a gyümölcs elsősorban szénhidrát forrás.

2013. aug. 4. 09:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod, és a segítséged kedves utolsó!
2013. aug. 4. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!