Olvastam, hogy a bulémiásoknak kiszakadhat a hasfaluk attól a rengetek ételtől amit kb 5 perc alatt magukba tömnek, pontosan mit jelent ez, átszakad a bél? Veletek már történt ilyen?
Figyelt kérdés
2013. máj. 16. 19:53
1/2 anonim válasza:
Ez szerintem oltári nagy baromság, ne haragudj..
Ha mégis megtörtént valakivel, annak olyan mennyiséget kellett bevinnie, ami nem emberi. Remélem te is okosan bulémiás vagy és félsz, hogy kiszakad a hasfalad.. Ja és ha ez megtörténik, akkor az olyan súlyos következményekkel járna, hogy simán belehalna az illető. Ha jól sejtem és az egészséged miatt aggódsz, akkor ha már arra van késztetésed, hogy hányatod magad és a neten olvasgatsz erről a kedves kis hobbiról, mi lenne, ha elkezdenél helyette sportolni, normálisan táplálkozni és elgondolkoznál azon, hogy mit vársz az élettől.. Nem sértésnek szántam ezt az egészet, de ez azért..
2/2 anonim válasza:
A bél nem szakadhat át,a gyomor fala pedig túl erős ehhez (többet is elbírna,mint amennyi helye van a belső szervek,belek és a borda korlátozása miatt.. A gond ott kezdődik,hogy a folyamatos hánytatás során a nyelőcsövet állandóan gyomorsav éri,meggyengül. A gyomorban túl nagy ételmennyiség hatására nő a nyomás,így a táplálék feszíti azt,ami pedig leginkább a gyomorszáj környékét,azaz a nyelőcső és a gyomor találkozásánál lévő területet érinti. Ez pedig az esetek nagyon kevés százalékában (egy az egymillióhoz nagyjából)átszakadhat(nyelőcső ruptura(esetleg varix,bár ekkor még nem szakad át) a pontos neve egyébként),az illető erős,szúró fájdalmat érez mellkastájt,de a legtöbb esetben sokkot kap,és elájul. Ha van valaki mellette ekkor,segíthetnek rajta,de a legtöbb esetben bele is halhat. Refluxos betegeknél gyakoribb,ott is a gyomorsav a hibás,de mióta a bulímia egyre több beteget érint,előfordul itt is. Ha túlságosan gyenge ez a rész,köhögéstől is bekövetkezhet egyébként. Ettől kell úgymond a legkevésbé tartani,viszont sajnos más szövődményei is lehetnek a bulímiának,nagyrészt a fogak,a nyelőcső és a hangszalagok sérülnek,de a gyomor és az emésztőrendszer többi részében is okozhat komoly problémákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!