Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Olvastam, hogy a bulémiásoknak...

Olvastam, hogy a bulémiásoknak kiszakadhat a hasfaluk attól a rengetek ételtől amit kb 5 perc alatt magukba tömnek, pontosan mit jelent ez, átszakad a bél? Veletek már történt ilyen?

Figyelt kérdés
2013. máj. 16. 19:53
 1/2 anonim válasza:

Ez szerintem oltári nagy baromság, ne haragudj..

Ha mégis megtörtént valakivel, annak olyan mennyiséget kellett bevinnie, ami nem emberi. Remélem te is okosan bulémiás vagy és félsz, hogy kiszakad a hasfalad.. Ja és ha ez megtörténik, akkor az olyan súlyos következményekkel járna, hogy simán belehalna az illető. Ha jól sejtem és az egészséged miatt aggódsz, akkor ha már arra van késztetésed, hogy hányatod magad és a neten olvasgatsz erről a kedves kis hobbiról, mi lenne, ha elkezdenél helyette sportolni, normálisan táplálkozni és elgondolkoznál azon, hogy mit vársz az élettől.. Nem sértésnek szántam ezt az egészet, de ez azért..

2013. máj. 16. 20:53
 2/2 anonim ***** válasza:
A bél nem szakadhat át,a gyomor fala pedig túl erős ehhez (többet is elbírna,mint amennyi helye van a belső szervek,belek és a borda korlátozása miatt.. A gond ott kezdődik,hogy a folyamatos hánytatás során a nyelőcsövet állandóan gyomorsav éri,meggyengül. A gyomorban túl nagy ételmennyiség hatására nő a nyomás,így a táplálék feszíti azt,ami pedig leginkább a gyomorszáj környékét,azaz a nyelőcső és a gyomor találkozásánál lévő területet érinti. Ez pedig az esetek nagyon kevés százalékában (egy az egymillióhoz nagyjából)átszakadhat(nyelőcső ruptura(esetleg varix,bár ekkor még nem szakad át) a pontos neve egyébként),az illető erős,szúró fájdalmat érez mellkastájt,de a legtöbb esetben sokkot kap,és elájul. Ha van valaki mellette ekkor,segíthetnek rajta,de a legtöbb esetben bele is halhat. Refluxos betegeknél gyakoribb,ott is a gyomorsav a hibás,de mióta a bulímia egyre több beteget érint,előfordul itt is. Ha túlságosan gyenge ez a rész,köhögéstől is bekövetkezhet egyébként. Ettől kell úgymond a legkevésbé tartani,viszont sajnos más szövődményei is lehetnek a bulímiának,nagyrészt a fogak,a nyelőcső és a hangszalagok sérülnek,de a gyomor és az emésztőrendszer többi részében is okozhat komoly problémákat.
2013. máj. 24. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!