Most olvastam egy "szupervékony" nevű diétáról. Lényege:napi 800kalória a limit, viszont zöldségből annyit ehetünk, amennyit akarunk. Hozzáértők véleménye erről?
Hülyeség.
1. Túl kevés kalória.
2. Ha zöldségből annyit ehetünk, amennyit akarunk, akkor nem lehet 800 kalóriás limit. Önellentmondás.
800 kcal kevés, ilyen alacsony kalóriabevitelű diétát csak is állandó orvosi felügyelet mellett ajánlatos végezni, akkor is csak rövid ideig (pl. nagy súlyfeleslegű betegek esetében műtét előtt). Mindenki másnak ez kevés. Legyengül a szervezet, csökken a teljesítőképesség, további betegségek melegágya lehet.
Ugyanakkor, a korlátlan zöldségfogyasztás egy jó dolog! Alig van kalóriatartalma, sok a rost bennük, nem véletlen, hogy a zöldségek az egészséges táplálkozás alapját alkotják. Érdemes mellé minőségi fehérjét fogyasztani, megfelelő mennyiségűt.
Röviden: 800 kcal kevés, a minimum kb. a napi átlagos kalóriaszükséglet -300-500 kcal legyen. Zöldségek jók, mehet limit nélkül. (Csak egy példa: 800 kcal-ba kb. 3,3 kg brokkoli fér bele, ennyit senki nem bír enni.)
#4: Valószínűleg van egypár ember, akinek menne annyi brokkoli, szerintem nekem is, pedig nem vagyok nagybélű. 2 kg paradicsomos káposztát ettem már egy nap s persze mást is, mert nekem kalória is kell, nemcsak térfogat.
Viszont sütőtökből alig több, mint egy kiló 800kcal, amennyiben hihetek a táblázatnak. Azt bármikor, remek dolog :)
Viszont 3,3 kg brokkolival rekord fehérjebevitelem lenne, mondjuk az aminosavösszetételét nem tudom, de úgysem azt enném mindennap...
Egyébként egyetértek :)
1500 kalóriával és heti 4*5 km futással havi két kilót fogytam hat éve (összesen 15 kg-t), azóta tartom... most is futok heti 2-3 alkalommal.
800 kalóriával éheztetni lehet a szervezeted, mihelyst táplálékhoz jut majd, el is raktározza az újabb hülye diéta idejére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!