Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért fogyok, ha sok édességet...

Miért fogyok, ha sok édességet eszem meg péksütiket?

Figyelt kérdés

Az lenne a normális, ha pont, hogy ezektől híznék, de éppen fordítva van. Eléggé szeretem az ilyen kajákat, viszont mégis egyre vékonyabb vagyok az utóbbi hónapokban.

Legutóbb, mikor nyaralni voltam 10 napot, szinte végig csak szendvicset meg sütit tudtam enni, mert nem nagyon mentünk étterembe, és majdnem 1,5 kiló lement hirtelen.

Tény, hogy sportolok is sokat, de azt már sok éve, szóval abban nem történt változás.

A stressztől lehet, vagy esetleg betegség?

2017. aug. 10. 13:34
 1/9 anonim ***** válasza:

NEM az édesség meg a péksüti hízlal, hanem a kalóriatöbblet. Ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elhasználsz, akkor fogysz, ha többet, akkor hízol.

A szendvics meg süti adott esetben kevesebb kcal , mint az étteremben vett kaja, vagy egyéb fött étel, és ha közben még többet is mozogsz, akkor kalóriaminuszba jutsz, azaz fogysz.

2017. aug. 10. 13:41
 2/9 A kérdező kommentje:
De nem eszem kevesebbet, mint régebben.
2017. aug. 10. 13:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Ezt viszont nem tudhatod, vagy számolsz kalóriát, makrókat minden nap?. Ehetsz kevesebb kalóriát, attól még, hogy eszel "eleget", és nem vagy éhes.
2017. aug. 10. 13:54
 4/9 anonim ***** válasza:
69%
Vagy esetleg cukorbeteg vagy. Minél jobban nyomod a szénhidrátot annál inkább fogysz.
2017. aug. 10. 14:21
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
Lehetséges, hogy ilyenkor izmot veszítesz, mert nem viszel be elég fehérjét és a zsír könnyebb, mint az izom.
2017. aug. 10. 14:25
 6/9 A kérdező kommentje:

Vérvételen egy hónapja voltam, a cukrom rendben volt.

Izmom az van a sporttól, azon nem érzékeltem.

2017. aug. 10. 14:28
 7/9 anonim ***** válasza:
69%
Az izom a fehérjéből épül fel. Ha abból nem viszel be eleget, akkor izmot veszítesz, mindegy, mennyit sportolsz.
2017. aug. 10. 14:33
 8/9 anonim ***** válasza:
54%
Nincsenek bélférgeid? :D
2017. aug. 10. 15:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Ahogy már írták, a kalóriatöbblet hizlal, nem a süti.

De az sem elképzelhetetlen, hogy van valami bajod, ami miatt rosszul emészted az ételedet, nem hasznosul a kalóriatartalom egy jelentősebb része. De ha nem számolod a kalóriát, s nem látod azon, hogy irreális a fogyásod, nem gondolnék ilyenekre.

2017. aug. 10. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!